Hjem Nyheter Europa DNA-våpen i bruk i Frankrike

DNA-våpen i bruk i Frankrike

FRANKRIKE Politiet i Frankrike bruker nå DNA-våpen basert på Israelsk nanopartikkelteknologi mot De gule vestene.

Foto: AP Photo/Michel Spingler

Det er politiet i Frankrike som nå har tatt i bruk DNA-våpen mot protestbevegelsen De gule vestene. Våpenet som er basert på nanopartikkelteknologi utviklet i Israel, er nå i bruk mot demonstrantene i Frankrike. Dette er partikler som forblir i hud, hår eller klær over en lengre tidsperiode, og som i sin mest harmløse variant kan knytte vedkommende til tid og sted av en eventuell kriminell hendelse.

Disse våpnene har vært kjent lenge og har vært i bruk, i mer eller mindre eksperimentell grad, i land som Ukraina og Brasil. I tillegg da selvsagt til Israel selv. I sin mest harmløse form kan teknologien som nevnt brukes til å identifisere individer og knytte disse til hendelser på et senere tidspunkt. Bruksområdene er imidlertid ubegrensede, spesielt når det kommer til opprørskontroll, og en mer ondsinnet bruk er nå blitt kjent.

Man har ingen kjennskap til effekten av disse partiklene på menneskekroppen på lengre sikt, selv om fengslede palestinere rapporterer om ulike typer kreftformer som et resultat. I tillegg er det nå blitt kjent at varianter av teknologien kan benyttes med ulike kjemiske substanser, som har spesifikke, ønskede effekter på målet. Hallusinogener og psykose-utløsende kjemikalier ble blant annet brukt i Ukraina i 2014, men med motsatt effekt av hva som var ønsket: demonstrantene ble mer voldelige. Det samme var resultatet i Brasil i 2016 da samme substans ble benyttet der. I Frankrike rapporteres det nå at substansene som brukes også inkluderer nervegifter.

Hva som foregår i de okkuperte områdene i Palestina vil man sjelden ha full oversikt over, men det er hevet over enhver tvil at de palestinske områdene må regnes som et stort laboratorium hvor det eksperimenteres med all slags type våpen. Israelerne har blant annet benyttet ulovlige våpen som hvit fosfor mot palestinerne.