Hjem Nasjonal kamp Aktivisme Doble aktiviteter ved svenskegrensen

Doble aktiviteter ved svenskegrensen

AKTIVISME Rede 1 slo seg sammen med svenske Näste 2 for å bedrive offentlig aktivisme.

Foto: Motståndsrörelsen.se

Lørdag 9. oktober samlet svenske og norske kamerater seg like utenfor Strömstad. Planen for dagen var å kjøre to offentlige flyvebladsutdelinger: én ved Nordby Shoppingcenter og en annen i Svinesund.

Nordby

Foto: Motståndsrörelsen.se

Gruppen i Nordby plasserte seg ved to forskjellige innganger. På det ene stedet sto aktivister med et banner og på det andre sto de med en fane.

Det var en god strøm av mennesker under hele aktiviteten, hovedsakelig nordmenn, og en stor del av disse var veldig interesserte i å diskutere med aktivistene. Foruten et par irriterte ordensvakter var mottakelsen generelt veldig bra.

Svinesund

Foto: Motståndsrörelsen.se

Gruppen sto i løpet av aktiviteten ved to forskjellige butikker og de positive reaksjonene var her litt færre enn i Nordby. Dette kom av den store mengden rasefremmede som passerte og handlet blant annet på «Eurocash». Flere butikkansatte ved denne butikken var også veldig opprørte over Motstandsbevegelsens nærvær – de stoppet til og med kunder som var på vei inn i butikken for å kontrollere at disse ikke hadde mottatt noen flyveblader av aktivistene utenfor.

En noe truende stemning utspilte seg, men utviklet seg aldri til mer enn det. For å høre Fredrik Vejdeland fortelle om aksjonen og stemningen som rådde kan du høre på hans innledning i det siste avsnittet av Motstandsbevegelsens offisielle engelskspråklige podkast Leadership Perspective.

Les mer: Leadership Perspective #17: The kind of activism that will save our race!

Politiet befant seg på plass under mesteparten av aktiviteten; mest for å trøste de krenkte butikkansatte. Foruten dette var det også flere som var betydelig mer sympatisk innstilte; dels til ytringsfrihet, men også til Motstandsbevegelsen.

Foto: Motståndsrörelsen.se

Motståndsrörelsen.se har kontaktet sjefen for Näste 2, Mattias Sigvardsson for å stille et par spørsmål.

Hei Mattias! Hvordan synes du at dagen gikk?

Joda, foruten de ytringsfrihets-fiendtlige ansatte ved Eurocash har mottakelsen vært veldig bra. Det var også veldig gøy å igjen treffe kameratene fra Norge!

Kommer Näste 2 til å fortsette å samarbeide med Rede 1 og også besøke Norge under deres aktiviteter i fremtiden?

Definitivt! Nå når restriksjonene har opphørt og grensene åpnes kommer vi helt klart til å fortsette samarbeidet med Rede 1. Näste 2 kommer med største sannsynlighet til å besøke Norge regelmessig, for å hjelpe oss begge med å vokse og utvikles.