Hjem Nasjonal kamp Aktivisme Doble offentlige aktiviteter med torgmøter i Eskilstuna og Västerås

Doble offentlige aktiviteter med torgmøter i Eskilstuna og Västerås

3

MOTSTANDSBEVEGELSEN Lørdag 14. september gjennomførte svenske Rede 1 og Rede 8 felles torgmøter med tale og flyvebladsutdeling i byene Eskilstuna og Västerås. Responsen fra lokalbefolkningen var overveiende god på begge steder. OPPDATERT MED FILM!

Problemer med å se filmen? Trykk her for å se den på VK.

Fristadstorget i Eskilstuna. Foto: Nordfront.

Den nordiske motstandsbevegelsen gjennomførte lørdag 14. september offentlige torgmøter i byene Eskilstuna og Västerås, som begge ligger i svenske Rede 8. Entusiastiske aktivister og medlemmer fra svenske Rede 1 og Rede 8 samlet seg i et solfylt Eskilstuna og marsjerte sammen til Fristadstorget for å der møte almenheten med banner, faner, flyveblader og en tale av Jimmy Thunlind.

Temaet for dagen var trusselen mot ytringsfriheten og emnet ble behandlet såvel i talen som i flyvebladene som ble utdelt, og ofte i de mange diskusjonene som oppsto på torget. Stemningen var generelt veldig god, flyvebladene gikk som varmt hvetebrød og responsen fra almenheten var positiv.

Etter omtrent én og en halv time oppsto en mindre hendelse da en rasefremmed med åpenbar sviktende mentalhelse ble aggressiv, skrek og fektet og forsøkte å slå kameraet ut av hendene på vår fotograf. Han ble dermed bestemt tilrettevist og tuslet til slutt bort fra plassen.

Uenighet. Foto: Nordfront.

Like etter dette dukket flere politibiler opp på torget, men politimennene holdt seg passive og aktivistene fortsatte rolig med aktiviteten i ytterligere en time, som planlagt.

Deretter satt gruppen kursen mot Västerås, hvor de parkerte like utenfor sentrum og i samlet tropp gikk til gågaten i sentrum. Her ble de møtt av betydelig flere mennesker og et høyere tempo enn det som hadde vært tilfellet i Eskilstuna.

Torgmøte i Västerås. Foto: Nordfront.

Resultatet ble flere diskusjoner, flere utdelte flyveblader, flere som hørte talen, flere som så våre symboler og flere som tok del av vårt budskap. Mange var ivrige etter å diskutere alle problemene som flerkulturen skaper i byen og de takket oss for vårt nærvær.

Jimmy Thunlind holder en flammende tale. Foto: Nordfront.

Alle som passerte var ikke like entusiastiske over organisasjonens nærvær, men aktivistene opplevde virkelig at en overveldende majoritet av dem de pratet med var enten direkte positive eller i det minste nysgjerrige og spørrende.

Da fire politibiler, en fra hver himmelretning, dukket opp etter en time forårsaket dette ironiske kommentarer av typen «Jasså, nå finnes virkelig ressursene, hvor er de når vi blir utsatte for forbrytelser?» fra flere forbipasserende. Politiet holdt seg imidlertid som i Eskilstuna passive og aktiviteten kunne avsluttes akkurat som planlagt.

Politi i Västerås. Foto: Nordfront.

En av motstandsmennene oppsummerer dagen med følgende ord:

– Under spaserturen tilbake til bilene kunne vi konstatere at dagen var vellykket. Vi følte at vi hadde oppfylte mange folkefrenders behov for å snakke ut om slikt som i deres hverdag ofte blir for sensitivt å snakke om. Vi følte at vi som gjennomførte aktiviteten sammen i dag er en sterk gruppe med stor kampglød og godt kameratskap. Vi takker ærlige folkefrender i Eskilstuna og Västerås for alle givende diskusjoner!

Foto: Nordfront.

Vil du også være med og kjempe for vårt folks overlevelse? Vil du også føle den indre tilfredsstillelsen av å arbeide for vår kommende seier? Da skal du bli medlem i Den nordiske motstandsbevegelsen!

Opprinnelig publisert på Nordfront.se.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Kim Larsen
Kim Larsen
2 år siden

Offentlig aktivisme er kjempe viktig.

Stå på kamerater 🙂

Steinar
Steinar
2 år siden

Veldig bra!

Hanne
Hanne
2 år siden

Kjempe bra