Hjem Nyheter Doble utredelser av videoklipp som viser russiske krigsfanger bli hånet og skutt...

Doble utredelser av videoklipp som viser russiske krigsfanger bli hånet og skutt i knærne

3

UKRAINA Et videoklipp som ser ut til å vise hvordan russiske soldater som blir tatt til fange blir hånet og skutt, etterforskes nå av både russiske og ukrainske myndigheter.

Skjermdump fra videoen der russiske krigsfanger ser ut til å bli skutt i kneskålene.

I et seks minutter langt videoklipp kan du se det som ser ut til å være ukrainske soldater som har tatt til fange en russisk spaningsgruppe, melder amerikanske CNN.

Opptaket skal være filmet i Kharkiv-regionen, nære den russiske grensen, og viser hvordan de russiske krigsfangene behandles svært dårlig og blir blant annet skutt i kneskålene. Personene i klippet snakker en blanding av ukrainsk og russisk med ukrainsk aksent og bærer blått armbind.

– Regjeringen tar dette veldig seriøst og det kommer til å bli en umiddelbar undersøkelse. Vi er en europeisk armé og vi håner ikke våre fanger. Om dette viser seg å stemme, dette er absolutt uakseptabel oppførsel, sier Oleksiy Arestovych, som er en høyt oppsatt rådgiver til president Volodomyr Zelensky.

I en kommentar til CNN hevder Ukrainas øverstkommanderende Valerij Zaluzinyj at Russland manipulerer videoer for å diskredittere ukrainske soldater.

– For å diskreditere de ukrainske væpnede styrkene, filmer og distribuerer fienden iscenesatte videoer som viser en umenneskelig behandling mot «russiske fanger» av påståtte ukrainske soldater, skrev Zaluzinyj i uttalelsen.

Øverstkommanderende mener også at man må ta hensyn til «den psykologiske informasjonskrigens virkelighet» og hevdet at man bare kan stole på «offisielle kilder».

Eksakt hva øverstkommanderende mener med «offisielle kilder» er uklart, men Frihetskamp kan bekrefte at det sirkulerer mange filmklipp som sies å vise hvordan russiske krigsfanger behandles ille.

Klippet kan ses nedenfor. Frihetskamp advarer for sterke bilder:

Skylder på ukrainske nasjonalister

Russland har allerede satt i gang en etterforskning av videoen, som ledes av den russiske føderasjonens granskingskomité, melder RT.

Alexander Bastrykin, som leder den russiske undersøkelseskomiteen, har beordret en «etterforskning for å fastslå alle omstendighetene rundt hendelsen, samle og dokumentere bevis og identifisere alle involverte for å stille dem for retten». Ifølge Bastrykin mener Russland også at klippet ble filmet på en militærbase i Kharkiv-regionen, som Russland mener brukes av «ukrainske nasjonalistgrupper».

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Richard Eide
Richard Eide
11 måneder siden

Sannsynligvis ikke helt uvanlig at slikt skjer bak kulissene i pågående konflikter og heller ikke usannsynlig at materiale som dette blir bestilt med hensikt å demonisere fienden.

Viktor
Viktor
11 måneder siden

Dette er de nok blitt lært å gjøre av de jødiske instruktørene fra Zionist-Israhell der det er helt vanlig praksis å ukadeliggjøre palestinere for resten av livet uten å drepe dem, og for å belaste familiene som må pleie de invalidiserte.

sweepingthefloor
sweepingthefloor
11 måneder siden

Respekt.