Hjem Nyheter Dødelige angrep på Vestbredden under våpenhvilen i Gaza

Dødelige angrep på Vestbredden under våpenhvilen i Gaza

MERKELAPP Mens anklager om avtalebrudd skal ha vært en hårsbredd unna fra å ødelegge våpenhvilen i Gaza, ble ytterligere fem palestinere drept på Vestbredden av det israelske militæret lørdag kveld.

Illustrasjonsfoto. Foto: Pixabay,com (Public Domain).

Israelske styrker har så langt denne helgen drept seks palestinere, inkludert en mindreårig, på den okkuperte Vestbredden, ifølge det palestinske helsedepartementet – noe som bringer det totale antallet drepte palestinere på Vestbredden til 239 siden 7. oktober.

Det var sent lørdag kveld at israelske soldater skjøt og drepte fem palestinere i byen Jenin – og i landsbyen Yatma, nær Nablus, ble en sjette drept, opplyste departementet søndag morgen. Seks andre palestinere ble skadet i det israelske angrepet i Jenin.

Det palestinske nyhetsbyrået Wafa hevder at israelske styrker stormet Jenin «fra flere retninger og beskjøt blant annet statlige sykehus og hovedkvarteret til Røde Halvmåne».

Den israelske militærtalsmannens kontor sier at de er i ferd med å gjennomgå disse rapportene.

Angrepene kom til tross for en pågående fire dager lang våpenhvile mellom Israel og palestinske Hamas på den krigsherjede Gazastripen, hvor nesten 15.000 palestinere, inkludert mer enn 6.000 barn, er drept i israelske angrep.

Skjør våpenhvile i Gaza

Ifølge MSN news var denne våpenhvilen lørdag kveld ekstremt nær ved å bryte sammen på grunn av forsinkelser i utvekslingen av palestinske fanger og israelske gisler – kombinert med gjensidige anklager om brudd på avtalen.

Sent lørdag kveld løslot Hamas 13 israelske og fire thailandske fanger, mens Israel løslot 39 palestinske fanger i bytte. Flere israelske gisler og palestinske fanger ventes å bli løslatt søndag.

Siden 7. oktober har israelske styrker drept minst 237 palestinere, inkludert 52 barn, på den okkuperte Vestbredden, mens de har arrestert mer enn 3000 mennesker da de trappet opp angrepene på Vestbredden etter at de startet sin militæroffensiv mot Gaza.

I følge FN var 2022 det «dødeligste» året for palestinerne på den okkuperte Vestbredden og Øst-Jerusalem siden 2006, da israelske styrker og bosettere drepte 170 palestinere i disse områdene. I år er dette tallet så langt 371.