Hjem Nyheter Dolph Lundgren: «Mitt hjemland kan ikke beskytte sine kvinner fra voldtekt»

Dolph Lundgren: «Mitt hjemland kan ikke beskytte sine kvinner fra voldtekt»

UTENRIKS I et innlegg på Instagram kritiserer Dolph Lundgren sitt hjemland Sverige for å gi voldtektsmenn alt for lav straff.

Dolph Lundgren. Foto: Eva Rinaldi,Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0.

Den svenske Hollywood-stjernen Dolp Lundgren (64) kritiserer sitt hjemland i et innlegg på Instagram. I innlegget skriver han at Sverige ikke kan beskytte sine kvinner og trekker frem eksempler på lav straff gitt til voldtektsmenn, som han igjen sammenligner med straff gitt for salg av narkotika på internett.

Dessverre kan mitt hjemland Sverige fortsatt ikke beskytte sine kvinner mot voldtekt. I løpet av den siste uken ble tre menn dømt for gjengvoldtekt av en funksjonshemmet jente – en angriper fikk 4 år, de andre to 2 års fengsel. En annen mann ble dømt til 4 år for gjentatte voldtekter av datteren sin. Samtidig ble en annen mann dømt for salg av narkotika på internett: 11 års fengsel. Sverige har den høyeste frekvensen av voldtekter per innbygger i Europa, en av de høyeste i verden.

Dolph Lundgren på Instagram.

Lundgren er bosatt i Los Angeles, USA, og hadde i 1985 sitt gjennombrudd som skuespiller i filmen Rocky IV, da han spilte den sovjetiske bokseren Ivan Drago.