Hjem Nyheter Dommer drept under fotballkamp

Dommer drept under fotballkamp

BRASIL: En brasiliansk fotballspiller døde etter å ha blitt knivstukket av dommeren. En person fra publikum myrdet senere dommeren og satt hodet hans på en påle, midt på fotballbanen.

brasilianskfotboll-copy
Fra venstre: Dommeren Silvia Catanhede Jordan og en av de mistenkte, Luis Moraes de Souza.

Det var under en fotballkamp på Pius XII-stadion i delstaten Maranhao i Brasil at den 20-årige dommeren Silva Catanhede Jordan ga rødt kort til spilleren Josenir dos Santos Abreu. Abreu nektet dog å gå av banen og et slagsmål brøt ut der dommeren tok frem en kniv og knivstakk spilleren. Abreu døde senere på vei til sykehuset.

Personer fra publikum, som antas å være slektninger av den avdøde spilleren, stormet da inn på banen og steinet dommeren til døde. Siden rev de kroppen hans i stykker og plasserte hodet hans på en påle midt på banen.

En person har nå blitt pågrepet, mistenkt for å ha deltatt i den brutale lynsjingen av dommeren. Politisjefen Valter Costa sier at «en forbrytelse rettferdiggjør ikke en annen» og uttaler at de skyldige vil bli stilt for retten.

Brasil, et flerkulturelt land som har store problemer med kriminalitet og marginalisering, skal arrangere fotball-VM i 2014.

Kilder:
Fans decapitate soccer referee in Brazil after he stabs, kills player: police