Hjem Nyheter Dommer til tiltalt: – Slutt å formere deg!

Dommer til tiltalt: – Slutt å formere deg!

3. desember informerte The Journal Times om en sak som foregikk forrige uke, i retten i Racine i Wisconsin, USA. Tiltalte, Corey Curtis, er en 44 år gammel amerikansk statsborger.

I ubetalte barnebidrag skylder Corey Curtis omtrent 500.000 kroner ($90.000). Han har ni barn med seks forskjellige kvinner. Dette mener retten at er «ingen forbrytelse i seg selv». Dog at han har latt være å betale barnebidragene medfører at han «fort havner på feil side av loven». For de ubetalte barnebidragene ble Corey Curtis i forrige uke dømt til tre års prøvetid. Her kan du lese at tiltalte har blitt anklaget tidligere i seks forskjellige saker.

Det-nyeste-bildet-av-Corey-460x313
Corey Curtis

I følge loven kan en dommer kreve at den dømte ikke kan få flere barn, dersom vedkommende ikke kan forsørge barnet. Dommeren Tim Boyle har også brukt dette som betingelse. «Slutt å formere deg» skal dommeren ha sagt til til Corey Curtis, samt «Det er synd at retten ikke har myndighet til å beordre sterilisering». Dommeren argumenterer for dette med at «Sunn fornuft tilsier at man ikke skal ha unger man ikke kan forsørge».

I går nevnte VG et lignende tilfelle for USA som forekom i 2001: En mann sto tiltalt for å ha forsømt barnebidrag for sine syv barn – med vilje. Da kom retten frem til at fornærmedes rett til å formere seg ikke var tatt bort: Så lenge han hadde mulighet til å betale barnebidrag, kunne han fortsatt få flere barn.

Kilder:
Journaltimes.com
VG.no
Google – Corey Curtis