Hjem Nyheter Norden Domstol: Galt å nekte Paludan tillatelse i Borås

Domstol: Galt å nekte Paludan tillatelse i Borås

1

SVERIGE Ifølge forvaltningsretten i Gøteborg handlet politiet galt da de nektet Rasmus Paludan tillatelse til å holde markering i Borås.

Islamkritikeren Rasmus Paludan til høyre og rasefremmed motdemonstrant til venstre. Foto: Twitter/Nordfront.

Rasmus Paludan planla tidligere i år å holde markering i Hjällbo, Angered og Borås, men ble av politiet nektet tillatelse. Forvaltningsretten i Gøteborg har nå avsagt dom i saken, etter at vedtakene ble anket.

Når det gjelder markering i Hjällbo sentrum og på Angereds torg 26. februar, gir domstolen politimyndigheten rett, da avslaget ble motivert med at det kunne forventes betydelige forstyrrelser. Rasmus Paludan motsatte seg samtidig å bli tildelt alternativ plass for markeringene, hvorpå et avslag ifølge domstolen er berettiget.

Samtidig var politiets beslutning om å nekte tillatelse i Borås galt. Paludan ble nektet tillatelse på samme grunnlag, men i dette tilfellet er ikke retten enig:

De forhold som politimyndigheten har anført for sin avgjørelse er riktignok alvorlige, men utgjør ifølge forvaltningsretten ikke slike ekstraordinære omstendigheter som innebærer at det var grunn nok til å avslå den omsøkte tillatelsen på denne grunn.

Dersom tidspunkt for sammenkomsten ikke hadde utgått, ville forvaltningsretten ha sendt saken tilbake til politimyndigheten for prøving av de eventuelle vilkår som sammenkomsten skulle ha forenes med, eksempelvis gjeldende nøyaktig tidspunkt og sted for sammenkomsten.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Nasjonalsosialist
Nasjonalsosialist
8 måneder siden

Det skal ikke være slik i et samfunn at når en gruppe mennesker går til angrep fordi de er uenige eller lar seg provosere, at de da vinner frem pga. at myndighetene viser svakhet. Det blir helt bakvendt å straffe den som anvender sin rett til ytringsfrihet kun fordi noen lar seg provosere og ikke kan styre seg. Akkurat som når Motstandsbevegelsen ville holde demonstrasjon i Fredrikstad og venstrevridde begynte å planlegge voldelige opptøyer. Fremfor å slå hardt ned på de venstrevridde og da nekte dem å holde motdemonstrasjon, pga. sine planer, valgte politiet å heller nekte Motstandsbevegelsen å holde… Les mer »