Hjem Nyheter Dømt til fengsel for å ha kritisert skolereiser til konsentrasjonsleir

Dømt til fengsel for å ha kritisert skolereiser til konsentrasjonsleir

 FRANKRIKE  Onsdag ble den franske professoren og revisjonisten Vincent Reynouard dømt til to års fengsel for å ha kritisert skoleturer til tidligere konsentrasjonsleirer som en del av utdannelsen.

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto

I begynnelsen av 2014 publiserte Vincent Reynouard en video hvor han stilte spørsmål ved skoleturene til tidligere konsentrasjonsleirer og kalte denne delen av den franske utdannelsen for «hjernevask» og «propaganda». På grunn av videoen ble Reynouards hus ransakt av politiet, og hans datamaskin beslaglagt. På onsdag ble han dømt til en to år lang fengselsstraff for «forbrytelser mot menneskeheten».

I lignende rettssaker i Frankrike har personer blitt dømt til fengsel i ett år, men domstolen valgte likevel å doble aktoratets påstand om ett års fengsel. Foruten fengselsstraffen må Reynouard også betale erstatning til et antall jødiske og «antirasistiske» organisasjoner.

Reynouard er tidligere straffedømt fire ganger for å ha uttrykt tvil rundt seiersmaktenes versjon av historien etter andre verdenskrig. I 2004 ble han blant annet dømt til to års fengsel for å ha skrevet en avhandling som viste hvordan «vitner» til hendelsene ved Orador-sur-Glane løy ved rettssaken.

Vincent Reynouard har ingeniørutdanning i kjemi og er professor i matematikk. Han er far til syv barn og er ansvarlig for den franske delen av revisjonistsiden vho.org.

Kilder:
Vincent Reynouard condamné à deux ans ferme pour des vidéos négationnistes
Vincent Reynouard Condemned to Two Years Prison for »Denial»