Hjem Nyheter Donald Trump beredt til å bruke atomvåpen

Donald Trump beredt til å bruke atomvåpen

USA I et nytt intervju sier Donald Trump at han er klar til å bruke atomvåpen, og truer samtidig Iran mot å skaffe seg det samme.

Det var under et intervju i onsdagens utgave av Good Morning Britain at USAs president Donald Trump uttalte at han er klar til å ta det «enorme ansvaret» å anvende atomvåpen.

– Det er et ansvar jeg er beredt til å ta, sa Trump da han ble spurt om a bruke atomvåpen i krig.

I intervjuet sier Trump at en krig med Iran er mulig, men at dette er noe han ikke ønsker. Å hindre Iran i å anskaffe atomvåpen er dog det viktigste.

Spenningen mellom USA og Iran har vært stigende den siste tiden, spesielt etter at USA trakk seg ut av atomavtalen med Iran, JCPOA. USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver, den neokonservative krigshisseren John Bolton, har brukt sterk retorikk mot det som kan oppfattes som at Iran også vil trekke seg ut av avtalen.

– Det er ingen grunn for dem å gjøre noe av det med mindre det er en del av en innsats for å redusere tiden det tar å produsere atomvåpen. […] Det er en veldig seriøs sak hvis de fortsetter å gjøre det, sa Bolton til Fox News.

Donald Trump har fortsatt med den skarpe retorikken og trusler mot Iran, hvis de trekker seg ut av avtalen som USA selv trakk seg ut av, og begynner å anrike uran.

– Det eneste er at vi kan ikke la dem ha atomvåpen. Jeg vet så mye om atomvåpen. Jeg er den som blir opplært og må studere dette, sa Trump til intervjueren Piers Morgan.

Den siste tiden har USA sendt krigsskip og bombefly til områder nær Iran, som har forsøkt å roe ned situasjonen, men har sagt at de er beredt til å forsvare seg mot amerikanske angrep.