Hjem Nyheter Donald Trump reiser til Israel

Donald Trump reiser til Israel

USA Donald Trump vil gjøre sin første utenlandsreise som president om to uker. Første stopp på reisen blir Israel hvor man skal diskutere såkalte fredsløsninger i Midtøsten.

Donald Trump reiser om to uker på sin første utenlandsreise som president. Turen går til Italia og G7-møtet på Sicilia, men dagen før stopper Trump i Israel for å møte landets statsminister Benjamin Netanyahu.

Med på reisen til Israel er også Trumps datter, Ivanka Trump, og hennes jødiske mann Jared Kushner, som også er en av Trumps nærmeste rådgivere.

– Jeg er beæret over å kunne akseptere invitasjonen fra statsministeren under mitt første besøk til Israel, forteller Trump i en kommentar, og fortsetter:

Vi kommer til å understreke behovet av å styrke det amerikanske og israelske partnerskapet, som har vært en suksess under mange år.

Tanken er at man under besøket også skal diskutere såkalte fredsløsninger i Midtøsten, og da først og fremst gjeldende den tostatsløsningen mellom Israel og Palestina, som USA tidligere har foreslått. Etter Trump fikk besøk av Netanyahu tidligere år har han også blitt åpen for en enstatsløsning.

– Jeg ser på en totstatsløsning og en enstatsløsning, og jeg liker den som begge parter liker, sa Trump på en pressekonferanse etter Netanyahus besøk.

For noen dager siden hadde Trump også Palestinas president Mahmoud Abbas på besøk i Det hvite hus. Han la ut en kommentar på Twitter om at han var beæret over å ha ham på besøk og håpet at møtet kunne bidra til å drive fredsforhandlingene fremover. Meldingen ble senere slettet fra Twitter.

Kilder:
Trumps första utlandsresa som president går till Israel
Trump besöker Israel på sin första resa