Hjem Nyheter Donald Trump reiser til Israel

Donald Trump reiser til Israel

4

USA Donald Trump vil gjøre sin første utenlandsreise som president om to uker. Første stopp på reisen blir Israel hvor man skal diskutere såkalte fredsløsninger i Midtøsten.

Donald Trump reiser om to uker på sin første utenlandsreise som president. Turen går til Italia og G7-møtet på Sicilia, men dagen før stopper Trump i Israel for å møte landets statsminister Benjamin Netanyahu.

Med på reisen til Israel er også Trumps datter, Ivanka Trump, og hennes jødiske mann Jared Kushner, som også er en av Trumps nærmeste rådgivere.

– Jeg er beæret over å kunne akseptere invitasjonen fra statsministeren under mitt første besøk til Israel, forteller Trump i en kommentar, og fortsetter:

Vi kommer til å understreke behovet av å styrke det amerikanske og israelske partnerskapet, som har vært en suksess under mange år.

Tanken er at man under besøket også skal diskutere såkalte fredsløsninger i Midtøsten, og da først og fremst gjeldende den tostatsløsningen mellom Israel og Palestina, som USA tidligere har foreslått. Etter Trump fikk besøk av Netanyahu tidligere år har han også blitt åpen for en enstatsløsning.

– Jeg ser på en totstatsløsning og en enstatsløsning, og jeg liker den som begge parter liker, sa Trump på en pressekonferanse etter Netanyahus besøk.

For noen dager siden hadde Trump også Palestinas president Mahmoud Abbas på besøk i Det hvite hus. Han la ut en kommentar på Twitter om at han var beæret over å ha ham på besøk og håpet at møtet kunne bidra til å drive fredsforhandlingene fremover. Meldingen ble senere slettet fra Twitter.

Kilder:
Trumps första utlandsresa som president går till Israel
Trump besöker Israel på sin första resa

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
4 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
5 år siden

The tail wags the dog; det kan man si om forholdet mellom Israel og USA. Uansett hvilken president eller administrasjon som sitter i Washington bestemmes amerikansk Midtøstenpolitikk av den jødiske lobbyen i USA, de mange shabbos goyim som mottar shekels for sine tjenester, og det jødisk-sionistiske høykvarteret i Tel Aviv. Trump er i jødenes vold og vil være deres trofaste spyttslikker, slik som andre før ham, kanskje med unntak for Nixon og Kennedy, delvis i alle fall.

Jarl Stoltz
Jarl Stoltz
Svar til  Proverbs 26:11
5 år siden

Kennedy insisterte på inspeksjon av Dimona-anlegget i Israel … av alle konspirasjonsteorier rundt drapet på Kennedy, finner vi her nøkkelen til det jeg anser for å være den mest troverdige …

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
Svar til  Jarl Stoltz
5 år siden

Det er riktig(han ønsket ikke at noen stat i Midtøsten skulle ha atomvåpen), og derfor ville Israel heller ha Johnson, som var trofast jødevenn, mens Nixon klarte de å diskreditere slik at han til slutt trakk seg.

Boge Myklebrast
Boge Myklebrast
5 år siden

Kol Nidre, som løper fra alle eder, gjemmer seg bak patriarkens ordholdenhet. Bronsealderhøvdingens krigered er mafiaens gjemmested. Hva betyr en ed for dem som bryter alle eder? Trumps femdimensjonale sjakk – «The Art of the Deal» – oppsummeres ved bibelens viktigste setning: Ved meg selv sverger jeg. Første Mosebok 22:16.