Hjem Nyheter Drakoniske koronarestriksjoner i deler av Australia

Drakoniske koronarestriksjoner i deler av Australia

3

UTENRIKS Deler av Australia har innført steinharde koronarestriksjoner. Myndighetene anvender skremselstaktikk og batonger for at folk skal etterleve den drakoniske nedstengingen.

Australsk politimann tar strupetak på en kvinne som ikke bruker maske. Foto: Twitter

Christer Ericsson i avisen Nya Tider har skrevet et helt oppslag om de omfattende restriksjonene som deler av Australia har innført mot sine borgere. Området dette gjelder er byen Melbourne med sine 4,4 millioner innbyggere og delstaten Victoria i Australia. Folk får kun vise seg utendørs om de skal handle mat, oppsøke apotek eller legesenter. De som arbeider har spesialtillatelse for det. Restriksjonene kom plutselig og mange borgere kunne ikke oppfylle dette på samme dagen som dette ble innført. Enkelte folk kom seg ikke hjem. Myndighetenes svar på dette er ifølge Ericsson:

Der du sov igår kveld er der du kommer til å behøve og bli værende under de kommende seks ukene.

Utendørsforbudet gjelder mellom klokken 20.00 på kvelden til 05.00 på morgenen. En mann fikk 10 000 kroner i bøter for at han handlet en hamburger og ikke kom seg hjem innen forbudstiden. Å ikke være iført maske koster borgere 1 270 kroner i bøter. Ved gjentatte «forseelser» kan borgere måtte betale bøter oppimot 127 000 kroner. Forretninger, men fremst småforetak som ikke allerede har blitt slått konkurs, får det enda vanskeligere fremover og kan straffes med 450 000 kroner i bøter om de ikke underkaster seg myndighetene.

Mengder av politiveisperringer har blitt satt opp for å opprettholde restriksjonene. Militæret har blitt tilkalt for å støtte politimakten. Politiet får når som helst stoppe folk i bilene sine for å kreve ID og kjøretillatelse. Om bilister ikke sveiver ned sideruten sin, får politiet slå inn ruta for å se ID. Politiet kan også ta seg inn i folks hjem å utføre karantenekontroll, uten papir fra noen dommer.

Myndighetene har skapt nye ekstreme lover som gir tillatelse til å ta barna ifra foreldre om de skulle finne det nødvendig for å begrense smitte.

For å sikre at deres lover blitt opprettholdt, har de drastisk utvidet politimaktens ressurser og utrustning. Politiet hadde tidligere forhørt seg med militæret om de fikk benytte seg av dem for å spionere på landets egne borgere. Dette ble avslått, hvorpå politimyndighetene valgte å kjøpe inn sine egne droner istedet. Systemmedias propagandister fører frem et budskap om at dette er positivt, men folk som skriver i medienes kommentarfelt har dog en helt annen oppfattelse.

Det australske politiet slår ned på folk som vil protestere mot restriksjonene

Restriksjonene kalles nedstenging 2.0 ettersom de har blitt gjeninnført etter den tidligere nedstengingen i år. En uke etter at nedstenging 2.0 påbegynte, samlet det seg en gruppe mennesker for å protestere mot de drakoniske restriksjonene. Da kraftsamlet politiet seg med politihelikoptere, politihester, politikjøretøy og ett hav med politifolk. Mange ble arrestert før de ens rakk frem til samlingsplassen. Hundretalls personer på plassen ble bøtelagt og to personer som hadde forsøkt å anordne demonstrasjonen fikk sine datamaskiner beslaglagt når politiet gjorde husransakelse i hjemmene deres. Dette for å tie ned innbyggere som våget å heve stemmen.

I juni hadde titusenvis av BLM- og venstre-aktivister samlet seg for å protestere, men da forholdt politiet seg passiv. Akkurat det samme som hendte i Norge, vårt naboland Sverige, pluss flere. En lov for dem, og en annen for resten.

Ifølge Ericsson arbeider Systemmedia med å skremme opp befolkningen ved å rapportere om «mange nye smittetilfeller» og «rekordøkning» av personer som har blitt smittet. Systemmedia skamlegger også folk som ikke følger restriksjonene. På den måten skal folket skremmes til å adlyde.

I virkeligheten har Ny-Zealand [eng: New Zealand], som også har stramme restriksjoner, kun hatt 22 dødsfall og Australia har hatt 463 dødsfall. Dødsfallene er ekstremt få. Ny-Zealand har en befolkning på fem millioner og Australia har en befolkning på 26 millioner innbyggere. Ericsson løfter frem en sammenligning: det dør 7 000 – 8 000 nyzealendere i året av tuberkulose og antallet er 15 000 – 30 000 i Australia.

Slike sifre gjør at Ericsson spør om det ikke finnes skjulte motiver bak disse nedstengingene, for hvem som helst kan se at dette er urimelig.

Les også:
Nye harde koronarestriksjoner i Melbourne
VIDEO: Jødisk nyhetsreporter tabber seg ut foran kamera
Amerikanske leger kritiserer koronanedstengning: «Hva er den vitenskapelige grunnen?»

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
1 år siden

I Norge har vi så langt hatt «milde» sanksjoner ifbm koronatiltakene, og først og fremst «opplysning» og oppfordringer, men også social shaming, bl.a. overfor studenter og festfolk. I en del andre land, som omtalt her, er tiltakene brutale og nedverdigende – og aldeles unødvendige – og er mere en test på hva innbyggerne finner seg i av frihetsberøvelse. Men reaksjonene har kommet, bl.a. i Tyskland, og det er på høy tid.

Espen
Espen
1 år siden

Har ingen tro på at det er så farlig som de vil ha det til. Har mer tro på at det er en agenda bak alle disse restriksjoner. Skremme folk til lydighet. Det er ingen logikk i restriksjonene de innfører. De sier at man ikke skal samles i større grupper, slår ned på vanlige folk som samles, men forholder seg helt passive når flere tusener BLM-tilhengere og venstreekstremister samles til demonstrasjon. Er de mindre smittsomme enn folk flest? De sier nedstenging mellom klokken da og da, er det mindre smittsomt de andre av døgnets tider? De stenger ned visse bygninger,… Les mer »

Morten
Morten
Svar til  Espen
1 år siden

Agenda Lockdown.