Hjem Nyheter Norden Mikaels søsken konfronterte Magdalena Andersson

Mikaels søsken konfronterte Magdalena Andersson

SVERIGE Mikael ble drept av en innvandrergjeng på Skärholmen i Sverige sist onsdag. Etter drapet reiste politikerne til stedet for å posere foran kamera. Men Mikaels familie var ikke imponert.


Onsdagens drap på 39 år gamle Mikael på Skärholmen har vakt stor oppsikt i Sverige. Mikael ble skutt og drept av en gjeng innvandrere foran sin 12 år gamle sønn da de begge var på vei til badehallen.

Mens en stor del av folket har uttrykt håpløshet og sinne mot politikerne og deres påtvungne flerkultur, har politikere og fagfolk fra etablissementet forsøkt å håndtere situasjonen på en rekke måter. Torsdag valgte noen politikere å dra til Skärholmen for å posere foran kamera og snakke om nye «tiltak» mot kriminalitet.

På dagtid var justisminister Gunnar Strömmer (Moderaterna) og sosialminister Camilla Waltersson Grönvall (Moderaterna) blant dem som var på minnestedet. Statsminister Ulf Kristersson (Moderaterna) poserte også foran kamera da han la ned blomster på gaten og fortalte de fremmøtte journalistene at han «har bestemt» at «vi vil ta tilbake kontrollen og vi vil implementere lovgivning som vi aldri har sett i Sverige før».

Etter dette skrøt han av en rekke strengere straffer og begrensninger i friheten og ytringsfriheten som Tidö-partiene har gjennomført.

– I februar ble det forbudt for folk som er farlige å komme tilbake til steder der de har vært farlige før. Og i går vedtok Riksdagen en beslutning om visitationszoner. Noen mener det er en invasjon av privatlivets fred, jeg tror det er helt nødvendig, sier statsministeren til Göteborgs-Posten.

– Kan du egentlig forklare hva du gjør her?

Men det var ikke bare statsråder som besøkte Skärholmen. Magdalena Andersson (Socialdemokraterna) var også til stede torsdag. Men besøket ble ikke verdsatt av den drepte Mikaels familie. Mikaels søster og svogers konfrontasjon med S-lederen ble fanget på film av Aftonbladet.

– Kan du forklare hva du gjør her? Nei, men egentlig, hva gjør du her?, kan du høre Mikaels svoger Elias si i klippet.

Magdalena Andersson svarer at hun kom til stedet for å «snakke med folk» fordi hun spådde at «folk ville samles» på Skärholmen.

– Da tenkte jeg at jeg hadde lyst til å være der og snakke med folk. Jeg har stått her og snakket med unge jenter som spiller på et fotballag for å høre hvordan de tenkte og reagerte, og snakket med andre, sier Andersson.

Mikaels søster påpeker deretter at Magdalena Andersson ser ut til å ha snakket med mange mennesker på åstedet, i tillegg til den drepte mannens slektninger.

– Hadde jeg visst at du var søster, hadde jeg selvfølgelig kommet bort til deg, slår Andersson fast, før hun ber journalistene skru av kameraene mens Mikaels søster og svoger vender ryggen til den sosialdemokratiske lederen.

– Du har bare kommet hit for å fiske etter stemmer

Da justisminister Gunnar Strömmer og sosialminister Camilla Waltersson Grönvall var på Skärholmen tidligere på dagen, ble DN vitne til at statsrådene også ble konfrontert av sinte lokale innbyggere.

– Du har bare kommet hit for å fiske etter stemmer, anklaget en person justisministeren.

En av beboerne sa til statsråden:

– Du kan ikke forså hvor forbannet jeg er.

– Du er ansvarlig, sa han, «åpenbart opprørt» ifølge DN.

På et tidspunkt skal stemningen ha blitt aggressiv.

– Hvorfor snur vi ikke ryggen til politikerne våre når de kommer? De snur ryggen til oss hver dag, ropte en Skärholmen-beboer til politikerne, ifølge DN.