Hjem Nyheter Norge Dropper en av sine mest populære låter – lei av rasismeanklager

Dropper en av sine mest populære låter – lei av rasismeanklager

MUSIKK: Bandet Hellbillies annonserte torsdag at de nå dropper sangen «På Ål stasjon». Dette da de er lei anklagene om rasisme.

resize-640x360

Aslaug Haugen og Arne Moslåtten fra bandet Hellbillies meddelte igår i et intervju med radiokanalen P4 at de fra og med nå ikke lenger kommer til å fremføre låten «På Ål Stasjon» live. Ifølge bandet så er de lei anklagene om rasisme. Låten, som handler om en bygdegutts første møte med en afrikaner, inneholder som kjent ordet «neger», som i nyere tid har blitt redefinert til å være et «rasistisk» ord.

– Hvis noen føler seg støtt av det, så er det ikke morsomt. Og vi vil ikke at noen skal trekke noen slutninger av låta heller, som jeg tror har skjedd, forteller bandmedlemmene.

En som ikke er så fornøyd, er Hellbillies-fan Bjørn Ole Gundegjerde, som selv har afrikansk bakgrunn. Han mener folk er for hårsåre, og synes det er synd at bandet nå velger å utelukke sangen fra sitt live-repertoar.

Gundegjerde publiserte i vinter et bilde av seg selv på Hellbillies sin Facebook-side, hvor han poserer fremfor skiltet på Ål stasjon. Ifølge ham så har han nesten utelukkende fått positive tilbakemeldinger på bildet.

Et nøytralt ord

Språkviter Sylfest Lomheim forteller at ordet «neger» historisk har vært et helt nøytralt ord i det norske språket.

– Dersom vi skreller av oss alle følelser, er det faktum at neger var det vanlige, tradisjonelle og nøytrale ordet å bruke i det norske språket frem til 70-80-tallet.

Kilde:

Hellbillies er lei av rasismebeskyldninger