Hjem Nyheter Dugin uttaler seg om drapet på datteren

Dugin uttaler seg om drapet på datteren

RUSSLAND Alexander Dugin trekker frem Kiev-regimet som ansvarlig for datterens død. Men han sier at han heller vil se en militær seier i Ukraina enn noen hevnaksjon for datteren.

Alexander Dugin med datteren Darya Dugina bare timer før bilbomben. Foto: Telegram.

Lørdag kveld ble Darya Dugina, den russiske filosofen Alexander Dugins datter, drept av en bilbombe i Moskva. Russiske myndigheter har pekt ut den ukrainske kvinnen Natalya Vovk som mistenkt for å ha plantet bomben. Vovk flyktet fra landet på søndag.

Nå har Dugin selv uttalt seg om angrepet og han deler russiske FSBs syn på at ukrainske sikkerhetstjenester står bak handlingen, som mest sannsynlig var rettet mot Dugin selv.

«Som dere vet, ble min datter Darya myrdet foran øynene mine i et terrorangrep av det nazistiske ukrainske regimet 20. august, mens vi var på vei tilbake fra Tradisjon-festivalen nær Moskva», skriver Dugin i en uttalelse sitert av RT.

Dugin beskriver datteren Darya som en «vakker, ortodoks jente, en patriot, en militærkorrespondent, en TV-ekspert og en filosof». Ifølge Dugin har hennes taler og rapportering «alltid vært dyptgående, velbegrunnet og behersket».

«Hun oppfordret aldri til vold eller krig. Hun var en stjerne i begynnelsen av reisen. Russlands fiender drepte henne æreløst, i bakhold», skriver Dugin videre.

Til slutt skriver han at han ikke ønsker hevn for datterens død og at det ville være «smålig og u-russisk». I stedet, skriver Dugin, ønsker han å se seier i Ukraina. «Så vær så snill, vinn!», avslutter han uttalelsen.

Ukrainske myndigheter har bestemt benektet å ha noe med bombingen å gjøre.

– Vi er ikke en kriminell stat, i motsetning til Russland, og definitivt ikke en terrorstat, sa president Volodymyr Zelenskys rådgiver Mychajlo Podoljak i en uttalelse søndag.

Alexander Dugin er en kontroversiell filosof som tar til orde for russisk imperialisme. Noen ganger blir han i vestlige medier beskrevet som president Vladimir Putins «ideolog», men i russiske medier fremstilles han mer som en noe marginal skikkelse med ekstreme synspunkter i utkanten av det russiske etablissementet.