Hjem Nyheter Duterte beordrer hæren å skyte ham hvis han blir en diktator

Duterte beordrer hæren å skyte ham hvis han blir en diktator

2

FILIPPINENE Den filippinske presidenten Rodrigo Duterte har beordret landets hær til å skyte ham hvis han skulle bli en diktator.

Rodrigo Duterte

Den filippinske presidenten Rodrigo Duterte, mest kjent for sine kontroversielle uttalelser og sin måte å håndtere kriminalitet i landet på, har beordret landets hær til å skyte ham hvis han en dag prøver å bli en diktator.

Under en tale til landets militære grener minnet Duterte dem om at det er deres plikt å sikre at landets grunnlov blir overholdt og at det i grunnloven tydelig er stipulert at en person kun kan tjene som president i en periode på seks år.

– Hvis jeg sitter på posten lenger enn jeg har rett til, eller prøver å bli en diktator, skyt meg. Jeg tuller ikke. Hvis jeg er i tjeneste lengre enn jeg har rett til, selv om det var én dag, ber jeg dere, landets militær og politi at dere ikke tillater meg eller noen andre å gå imot landets grunnlov, sa Duterte.

Uttalelsen kommer etter at noen har anklaget Duterte for å forsøke å bli diktator, og at han skulle være i ferd med å endre landets grunnlov slik at han kan tjenestegjøre lenger enn den nåværende mandatperioden som tar slutt i 2022.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Anonymsurfer
Anonymsurfer
5 år siden

Rodrigo Duterte virker å være en fyr som skjønner at en politikers oppgave er å tjene landet sitt. Her har norske politikere noe å lære. Folkesvikerne som solgte vårt lands suverenitet med å tre EØS-avtalen ned over hodene våre i mot folkets vilje.

Andreas H
Andreas H
5 år siden

En leder som tenker på sitt folk, et sjeldent syn i dagens verden.