Hjem Nyheter Norden Dyrevernorganisasjon: «Økning av dyreplageri i innvandrertette områder»

Dyrevernorganisasjon: «Økning av dyreplageri i innvandrertette områder»

0

DYREPLAGERI En dyrevernorganisasjon i Sverige slår nå alarm om økt dyreplageri i innvandrertette områder.

Dyrenes venner i Nässjö, Sverige, forteller at de har sett en økning i dyreplageri mot piggsvin og andre ville dyr, som blant annet blir spyttet på og brukt som fotball. Styreleder Annica Sjöberg sier at dyreplageriet hovedsakelig forekommer i innvandrertette områder.

– Det er vanskelig å si, men det er jo visse områder. Jeg kan tenke meg det at, i de områder der det skjer, kanskje det blir en greie å gjøre slikt. Ellers har det vært veldig mye på sosiale medier nå der det kuttes halsen på svaner og katter og hareunger, og da sprer det seg, kan jeg tenke meg. Er man da litt skrudd i hodet, så synes man vel at det er en kul ting å gjøre, forteller Sjöberg, og fortsetter:

– Det er jo innvandrertette områder, dessverre. På en måte så har jo vi det med oss i ryggmargen og vår moral at man ikke skal plage dyr på den måten. Tidligere skrev vi lapper på forskjellige språk for å forklare, og det var mange piggsvin som fikk gjennomgå. Vi var ute på skoler og snakket om hva lovene våre sier, og hva vi ikke får gjøre mot dyr, og så videre.

Annica Sjöberg forteller videre hvordan de med forebyggende formål har bestemt seg for å flytte piggsvin fra de innvandrertette områdene, til de mer trygge områder, slik at dyrene kan slippe å bli utsatt for innvandrernes dyreplageri.

– De føder sine unger nå i juli-august, og da har vi forsøkt å flytte på dem før de føder sine unger, og satt dem i andre områder der de er trygge.

Les også:
Katt steinet av tre menn i flerkulturelle Malmö
Hund voldtatt til døde i flyktningeleir
Rasefremmede slaktet kalv på åpen gate i USA
Ervin Kohn: – Slakteloven er antisemittisk
Nasjonalsosialismen og dyrevern
Nasjonalsosialistene innfører dyrebeskyttelseslover i Tyskland