Hjem Nyheter Norge Eiendomsinvestor ble asylprofittør

Eiendomsinvestor ble asylprofittør

 MASSEINNVANDRING  Eiendomsinvestor Ola Moe leier blant annet ut hoteller til UDI som kan brukes til asylmottak. Nå tjener han seg søkkrik masseinnvandring.

asylprofittør
Illustrasjonsfoto

Det var i januar i år at den 38-årige hotellinvestoren Ola Moe kjøpte Morgedal turisthotell i Telemark. Prislappen var på 5,2 millioner kroner.

Til avisen Varden oppgir Moe at Utlendingsdirektoratet (UDI) kort tid etter kjøpet kom med et tilbud, som var langt mer lukrativt enn normal hotelldrift.

Søkkrik på masseinnvandring

Asylmottaket har i dag 184 plasser. Ifølge UDI så betaler de i snitt 800 kroner per døgn per asylsøkere på en såkalt akkuttinnkvarteringsplass. Dette innebærer inntekter på over fire millioner kroner i måneden for 38-åringen.

I tillegg til Morgedal turisthotell leier 38-åringen også ut Rondablikk Høyfjellshotell og et stort bygg på Dikemark i Asker. Også disse blir i dag brukt som asylmottak. Sistnevnte har 200 plasser.

Bygdefolk kritiske

Avisen Varden opplyser om at lokalbefolkningen i Morgedal, som de har pratet, er kritiske. Disse ønsker ikke et permanent asylmottak i bygda, og håper hotellet snart kan fungere som et normalt hotell igjen.

Kilde:
Tjener 4 millioner i måneden på å leie ut hotellrom til flyktninger
Flyktningene er verdt millioner for Ola Moe