Hjem Nasjonal kamp Ekspert: – Uholdbart å forby demonstrasjonen!

Ekspert: – Uholdbart å forby demonstrasjonen!

15

DEMONSTRASJON Ytringsfrihetsekspert mener politiets forbud mot Motstandsbevegelsens demonstrasjonen er problematisk. Prinsipielt er det uholdbart, uttaler eksperten.

Det er jurist Anine Kierulf, som er fagdirektør ved Norges nasjonale institusjon for menneskerettigheter, som til Filter Nyheter omtaler politiets forbud mot demonstrasjonen i Fredrikstad.

Det er særskilt begrunnelsen, som Kierulf reagerer på. Dette da det ikke er Motstandsbevegelsen politiet er urolig for, men snarere aggressive og voldelige motdemonstranter.

– Vi har ikke mange eksempler på noe tilsvarende i norsk rettspraksis. Men i USA omtales dette som «heckler’s veto», altså plageren eller mobbens veto. Dette er fordi motstemmene tar en form som er ødeleggende for debatt. Motstemmene får bestemme hva som kan sies og ikke sies. Det er et stort problem. Prinsipielt er det uholdbart: Noen truer deg med vold, slik at du må holde kjeft, sier Kierulf til Filter Nyheter.

På spørsmål om hva politiet burde gjøre for å løse situasjonen, mener hun de rett og slett burde sette flere politifolk på gatene, for å opprettholde demonstrasjonsdeltakernes sikkerhet.

Kilde:
Politiet stopper nazistmarsj i Fredrikstad

 

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
15 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Kim Larsen
Kim Larsen
5 år siden

Ja hva kan man si om denne saken som ikke allerede er blitt sagt.

Det er en uholdbar situasjon

Boge Myklebrast
Boge Myklebrast
Svar til  Kim Larsen
5 år siden

Nazi-kyrne har ikke tid
til å stå på bås fordi
de springer rundt i det fri
og kalver Jonas Lie
uten demonisert kategori.

https://youtu.be/KvtT3UyhibQ

Sigurd Drakegull
Sigurd Drakegull
Svar til  Boge Myklebrast
5 år siden

Kong Sverres erstatningskrav imot den norske stat er ti milliarder og Villa Grande som privat lystslott. Kong Sverre kommer fra Danmark via Island og Færøyene for å drepe nordmenn. Det kalles blodhevn. Blodhevnen skal skjæres ut av kjøttet på nordmennene. Alle nordmenn, som har befattet seg med nedslaktingen av min danske slekt, skal dø. Norsk nazijakt på intetanende og sakesløse danskere skal hevnes. Øye for øye og tann for tann. Alle nordmenn bærer skyld, og står til kollektiv straff. Sto det til nordmennene alene, så ville denne kommentaren bli slettet, fordi den passer ikke inn i norsk selvbilde av fortreffelighet.… Les mer »

knut
knut
Svar til  Boge Myklebrast
5 år siden

Haha, dåkke to altså…

Anonym
Anonym
Svar til  knut
5 år siden

Det er én og samme person. Vedkommende skriver under et dusin forskjellige pseudonymer. Hva som er poenget med hele spetakkelet er umulig å vite. Hvorfor kan ikke de som driver nettsidene til NMR komme med en uttalelse om det? Forstår de ikke hvor sykt det hele fremstår som, for normale mennesker, som prøver å danne seg et bilde av hva NMR står for, og kanskje vurderer å melde seg inn, etc..?

Sigurd Drakegull
Sigurd Drakegull
Svar til  knut
5 år siden

Kong Sverre nekter å betale kringkastingsavgift, og venter krav fra NRK, som skal motregnes i erstatningskrav på ti milliarder og Villa Grande som privat lystslott. En kan se mye NRK for ti milliarder. Problemet er bare, at NRK sender søppel. Derfor foreslås det, at Kong Sverre overtar NRK for en milliard og sender dyreprogrammer.

http://kongsverre.no/tyskerbarn.jpg

Norrøn
Norrøn
5 år siden

Ja, hun har helt rett. Dette minner meg om mafiaens metoder der de truer med vold for å tyste de som er en trussel for de.
Det eneste rette politiet kan gjøre her, er å gjøre som politiet gjorde i Stockholm den 12. November. Altså å sette opp barrikader, slik at de har kontroll på situasjonen, eller de kan nekte motdemonstrantene å få demonstrere, siden vi søkte først!

Kim Larsen
Kim Larsen
Svar til  Norrøn
5 år siden

Dem kunne forby mot-demonstrasjonen og hanke inn alle som lager bråk.

Men neida

Titus
Titus
5 år siden

Det skaper jo en umulig presedens: den siden som er til enhver tid er størst og bråker mest vil ha definisjonsmakten og det siste, og avgjørende, ordet. Det er jo nettopp dette ytringsfriheten skulle verne mot. Hvis majoritets- og ppopulærprinsippet skal være utslagsgivende for om du får ytre deg i det offentlige rom oppheves jo prinsippet som ligger til grunn, det annulerer seg selv.

trackback
5 år siden

[…] Ursprungligen publicerat på Frihetskamp. […]

Nordboer
Nordboer
5 år siden

Norge har et alvorlig ytringsfrihetsproblem: bare etablerte partier får ytre seg på offentlig plass uten å bli bortvist av politiet; bare statslakeier får «demonstrere» uten å bli truet med terror og bortvisning av politiet. Upopulære ytringer, som er de ytringsfriheten skal beskytte, har ingen plass. Ytringsfriheten eksisterer med andre ord ikke i Norge annet enn på papiret. Motstandsbevegelsen har en stor jobb å gjøre. Hill seier!

knut
knut
Svar til  Nordboer
5 år siden

Og det skal ikke mye til for at en mister jobben sin og blir svartmerket i et jobbmarked, for å ytre sine politiske meninger som går i mot det etablerte politiske syn.

knut
knut
5 år siden

Bra dame med mot og ære.

Titus
Titus
Svar til  knut
5 år siden

Tror ikke det er forbundet så mye med mot og ære, men hun er prinsippfast som jurist og skal berømmes for nettopp det. I andre sammenhenger vil hun kanskje opponere oss. Jeg har møtt flere slike, og spesielt i rettsvesenet, de evner å se forbi den politiske/ideologiske faktoren og være noenlunde objektiv. Hva de innerst inne tenker er dog en annen skål.

Ronny Bårdsen
Ronny Bårdsen
5 år siden

Til syvende å sist så gjør vi akkurat som vi vil. Svina på Stortinget og svina på gata må bare innse at prisen for deres folkeforræderi vil bli møtt og avsluttet med at vi knekker ryggen på dem. Vi vokser hver dag og gir oss aldri.