Hjem Nasjonal kamp Hevder det finnes en kobling mellom Motstandsbevegelsen og Russland

Hevder det finnes en kobling mellom Motstandsbevegelsen og Russland

FAKE NEWS Ifølge «forskerne» Johannes Due Enstad og Geir Hågen Karlsen så finnes det en kobling mellom Den nordiske motstandsbevegelsen og Russland.

Det var i en artikkel på NRK at de såkalte forskerne Johannes Due Enstad og Geir Hågen Karlsen kunne servere løgnaktige og falske påstander om en påstått kobling mellom Motstandsbevegelsen og Russland. Ifølge «forskerne» så bruker Russland blant annet Motstandsbevegelsen for å skape «splittelse» i Vesten.

– Russland står bak initiativ for å organisere grupper på både ytterste høyre, og ytterste venstrefløy i Nato-land, uttaler Karlsen.

Karlsen påstår også at alle europeiske sikkerhetstjenester er enige om at Russland forsøker å styrte NATO og EU. Den russiske ambassaden forteller til NRK at man bestemt avviser slike intensjoner.

Motstandsbevegelsens hemmelige leder?

Da «forskeren» Johannes Due Enstad fra Universitetet i Oslo skal presentere bevisene for den påståtte koblingen mellom Motstandsbevegelsen og russiske myndigheter, blir det hele ganske humoristisk. Enstad refererer nemlig til personer som ikke lenger er medlemmer.

– To medlemmer av nordiske Motstandsbevegelsen reiste til Russland for å motta paramilitær trening, organisert av en høyreradikal gruppe som opererer med myndighetenes godkjennelse og som har sendt folk til krigen i Øst-Ukraina. Etter dette oppholdet begikk de flere bombeangrep i Sverige, som de er dømt for. Der er det en kobling. Vi vet ikke i hvilken grad russiske myndigheter også har hatt kontroll på svenskenes innreise og deltakelse, men det kan vi ikke se bort ifra, sier Enstad.

Personene som Enstad refererer til er ikke lenger medlemmer i Motstandsbevegelsen, og tok delvis avstand fra organisasjonen før de begikk de påståtte bombeangrepene.

Enstad erkjenner at Russland ikke skaper «ekstreme» organisasjoner i Europa, men mener at landet støtter bevegelser som kan «splitte» de europeiske landene.

– Jeg tror vi skal være litt bekymret, men ikke for bekymret. Det er ikke Russland som skaper disse kreftene og strømningene. Men Russland kan i en del tilfeller fyre opp under radikale aktører, så vi må være årvåkne og følge nøye med, sier Enstad.

– Den nordiske motstandsbevegelsen i Sverige var på et åpningsmøte til en organisasjon som ble kalt World National Conservative Movement i 2015, hvor et 50-talls ekstreme grupper fra Europa var samlet.

NRK har også vært i kontakt med lederen for Motstandsbevegelsens i Norge, Haakon Forwald, som bestemt avviser at det finnes noen kobling mellom Russland og Motstandsbevegelsen.

Frihetskamp har vært i kontakt med Forwald for en kommentar angående det hele.

Ja, Forwald, NRK er på farten igjen?

– Ja, en sedvanlig propaganda-artikkel fra «journalistene» som jobber på NRK. Systemet (og systemmedia NRK) vet at Motstandsbevegelsen vokser og forsøker derfor å underminere organisasjonen gjennom påståtte koblinger til Russland, for å avskrekke potensielle sympatisører og rekrutter.

Du ble kontaktet av NRK?

– Ja, men jeg ønsket ikke å gi noen kommentar, med tanke på deres seneste hetsartikkel om Motstandsbevegelsen. Jeg uttalte dog at jeg anså det hele som en ikke-sak, og at bevisene for den påståtte koblingen var latterlige.

Ja, eks-medlemmer og en nasjonalist-konferanse er jo ikke akkurat noe å slå i bordet med?

– Nei, virkelig ikke. Men igjen, dette er propaganda og ingenting annet. NRK er systemets propaganda-kanal og samarbeider naturligvis med myndighetene, som PST, for å bekjempe oss. Hva som er sant eller ikke, er irrelevant for disse krekene.