Hjem Nasjonal kamp Hevder det finnes en kobling mellom Motstandsbevegelsen og Russland

Hevder det finnes en kobling mellom Motstandsbevegelsen og Russland

29

FAKE NEWS Ifølge «forskerne» Johannes Due Enstad og Geir Hågen Karlsen så finnes det en kobling mellom Den nordiske motstandsbevegelsen og Russland.

Det var i en artikkel på NRK at de såkalte forskerne Johannes Due Enstad og Geir Hågen Karlsen kunne servere løgnaktige og falske påstander om en påstått kobling mellom Motstandsbevegelsen og Russland. Ifølge «forskerne» så bruker Russland blant annet Motstandsbevegelsen for å skape «splittelse» i Vesten.

– Russland står bak initiativ for å organisere grupper på både ytterste høyre, og ytterste venstrefløy i Nato-land, uttaler Karlsen.

Karlsen påstår også at alle europeiske sikkerhetstjenester er enige om at Russland forsøker å styrte NATO og EU. Den russiske ambassaden forteller til NRK at man bestemt avviser slike intensjoner.

Motstandsbevegelsens hemmelige leder?

Da «forskeren» Johannes Due Enstad fra Universitetet i Oslo skal presentere bevisene for den påståtte koblingen mellom Motstandsbevegelsen og russiske myndigheter, blir det hele ganske humoristisk. Enstad refererer nemlig til personer som ikke lenger er medlemmer.

– To medlemmer av nordiske Motstandsbevegelsen reiste til Russland for å motta paramilitær trening, organisert av en høyreradikal gruppe som opererer med myndighetenes godkjennelse og som har sendt folk til krigen i Øst-Ukraina. Etter dette oppholdet begikk de flere bombeangrep i Sverige, som de er dømt for. Der er det en kobling. Vi vet ikke i hvilken grad russiske myndigheter også har hatt kontroll på svenskenes innreise og deltakelse, men det kan vi ikke se bort ifra, sier Enstad.

Personene som Enstad refererer til er ikke lenger medlemmer i Motstandsbevegelsen, og tok delvis avstand fra organisasjonen før de begikk de påståtte bombeangrepene.

Enstad erkjenner at Russland ikke skaper «ekstreme» organisasjoner i Europa, men mener at landet støtter bevegelser som kan «splitte» de europeiske landene.

– Jeg tror vi skal være litt bekymret, men ikke for bekymret. Det er ikke Russland som skaper disse kreftene og strømningene. Men Russland kan i en del tilfeller fyre opp under radikale aktører, så vi må være årvåkne og følge nøye med, sier Enstad.

– Den nordiske motstandsbevegelsen i Sverige var på et åpningsmøte til en organisasjon som ble kalt World National Conservative Movement i 2015, hvor et 50-talls ekstreme grupper fra Europa var samlet.

NRK har også vært i kontakt med lederen for Motstandsbevegelsens i Norge, Haakon Forwald, som bestemt avviser at det finnes noen kobling mellom Russland og Motstandsbevegelsen.

Frihetskamp har vært i kontakt med Forwald for en kommentar angående det hele.

Ja, Forwald, NRK er på farten igjen?

– Ja, en sedvanlig propaganda-artikkel fra «journalistene» som jobber på NRK. Systemet (og systemmedia NRK) vet at Motstandsbevegelsen vokser og forsøker derfor å underminere organisasjonen gjennom påståtte koblinger til Russland, for å avskrekke potensielle sympatisører og rekrutter.

Du ble kontaktet av NRK?

– Ja, men jeg ønsket ikke å gi noen kommentar, med tanke på deres seneste hetsartikkel om Motstandsbevegelsen. Jeg uttalte dog at jeg anså det hele som en ikke-sak, og at bevisene for den påståtte koblingen var latterlige.

Ja, eks-medlemmer og en nasjonalist-konferanse er jo ikke akkurat noe å slå i bordet med?

– Nei, virkelig ikke. Men igjen, dette er propaganda og ingenting annet. NRK er systemets propaganda-kanal og samarbeider naturligvis med myndighetene, som PST, for å bekjempe oss. Hva som er sant eller ikke, er irrelevant for disse krekene.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
29 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Anonymsurfer
Anonymsurfer
4 år siden

Jeg takker Kreml hver gang den sekssifrede «månedslønna» kommer. Lol!

Blodorm
Blodorm
4 år siden

I NRKs artikkel blir forkortelsen for organisasjonens navn (NMR) etablert ganske tidlig, og den benyttes i artikkelen syv ganger. Men selv med en etablert forkortelse så blir organisasjonen fortsatt nevnt med fullt navn flere ganger. Den blir kalt «Nordisk Motstandsbevegelse» fire ganger, og «Den nordiske motstandsbevegelsen» fem ganger (seks hvis vi regner med «nordiske Motstandsbevegelsen» som skrivefeil). Jeg har sagt det før, men sier det igjen: Hvor slett har journalist-utdanning klart å bli her til lands? Artikkelen fremstår jo som et lappeteppe av utkast og notater, som en nærmest skulle tro var forfattet av fire ulike journalister. Er det ingen… Les mer »

Jarl Stoltz
Jarl Stoltz
4 år siden

Vi har i hvert fall en ting til felles med Russland og president Putin. Vi er begge utsatt for svertekampanjer der det stadig kastes frem spektakulære påstander med det påfallende felles karaktertrekk at bevisene glimrer med sitt fravær.

Navn
Navn
Svar til  Jarl Stoltz
4 år siden

Din fiendes fiende er ikke nødvendigvis din venn.

Jarl Stoltz
Jarl Stoltz
Svar til  Navn
4 år siden

Nei, det er selvfølgelig helt riktig. Men om du nå, «for the sake of argument», ble tvunget til å velge en venn blant verdens statsledere, hvem ville du så valgt? May, Merkel, Macron, Trudeau, Trump eller kanskje du har ett annet godt forslag? Det gjelder å sette ting litt i perspektiv, og samtidig forsøke å forstå det storpolitiske spillet. Jeg skal være enig i at det til tider kan være utfordrende, men av de forannevnte finnes ingen som på noe vis kan måle seg med president Putin slik jeg ser det. For øvrig synes jeg Pat Buchanans tanker her er… Les mer »

Navn
Navn
Svar til  Jarl Stoltz
4 år siden

Ingen.

Hvis du tror at du har et bredere perspektiv enn meg og forstår deg på det storpolitiske spillet bedre enn meg fordi du liker Putin bedre enn Merkel og tror at han liker europeere og den vestlige sivilisasjonen mer enn Merkel, så er du naiv. Du er også naiv om du tror at Putin kritiserer vestlig dekadanse fordi han bryr seg om Vesten.

Navn
Navn
Svar til  Navn
4 år siden

Beklager, men jeg har sluttet å unnskylde politikere som promoterer civic nationalism og ikke kritiserer Israel. Jeg hater verken muslimer eller venstre-radikale, jeg hater disse feige/falske politikerene som poserer som Europas og Vestens redningsmenn.

Jarl Stoltz
Jarl Stoltz
Svar til  Navn
4 år siden

Det som virkelig ville kunne karakteriseres som naivt, er om man tror at en fremtidig fri nordisk stat vil kunne opprettholde sin frihet helt uten allierte, uten at jeg med det på noen måte mener å agitere for å sette all vår lit til Putin og Russland. Det er dessverre et faktum at verden i dag i først og fremst styres av internasjonale finansfyrster (slik har det for såvidt vært riktig lenge, men aldri i så sterk grad som i dag – selv en kjempe som Russland er tvunget til å ta hensyn til denne realitet). Kampen står i hovedsak… Les mer »

Skywalker
Skywalker
4 år siden

Her bruker man altså Bevegelsen til å svartmale Russland og skape frykt om at Russland «kommer for å ta oss». Er vel bare fossiler blant boomer-generasjonen som enda vil bevare (((NATO))) og tror at russerne seriøst har noe imot nordmenn. Lurer på hvor mange russere de kjenner selv, disse NRK-taperne.

Thule
Thule
Svar til  Skywalker
4 år siden

Boomere trekker alle ned i dritten fordi de VET at de har tatt feil og ikke vil innrømme det. De yngre generasjonene har ikke levd et liv i luksus og vil omfavne sannheten uten reservasjoner. Mange som har vært sosialliberalister før blir fort nasjonalister bare de får det fullstendige bildet over situasjonen. Boomere derimot, de har ødelagt for alle, og selv om de aller fleste av dem vil bli tilgitt bare de slutter å sabotere er ni av ti for stolte til å innrømme å ha gjort feil, at hele livet de har levd har vært en løgn.

Thule
Thule
4 år siden

NRK sin sending var latterlig. Kroppsspråket på propagandisten de hadde fått inn var så nervøst at han klarte knapt å stå i ro! Det store spørsmålet er HVEM som prøver å koble Russland opp til alt og få til en konflikt? HVEM er så desperate på å få til en tredje verdenskrig med Russland, og som har så mye mediemakt at de kan bruke medieapparatene ikke bare i USA, men hele den vestlige verden til å propagandere mot Russland? Det er klart at man kan finne noe å kritisere ved Russland, men NATO-medias anti-Russland kapanje er helt latterlig! Man bruker… Les mer »

Birgitta
Birgitta
4 år siden

Dette er bare latterlig .
Russland er fiende nå og det er bare å pøse på med falsk propaganda…
Og , ærlig talt , det var vel heller ukrainske ‘nazister’ som hadde besøk av en fra Motstandsrørelsen…
https://sv.wikipedia.org/wiki/Mikael_Skillt
De får gjøre jobben sin bedre neste gang og ikke fremstå som amatører i de ‘gode’ sitt navn !!

Thule
Thule
Svar til  Birgitta
4 år siden

Propagandistene til NRK er så klønete og desperate at alle ser tvers gjennom dem.

Anonymsurfer
Anonymsurfer
Svar til  Birgitta
4 år siden

Mulig jeg tar feil, men Mikael Skillt har vel aldri hatt en fot innenfor Den nordiske motstandsbevegelsen?

Tommy Nyberg
Tommy Nyberg
Svar til  Anonymsurfer
4 år siden

Mikael Skillt har tidigare varit aktiv i Svenska motståndsrörelsen men har de senaste åren framför allt varit aktiv inom Svenskarnas parti och Förbundet Nationell Ungdom.
https://www.nordfront.se/mikael-skillt-tar-avstand-fran-den-nationella-rorelsen.smr

Anonymsurfer
Anonymsurfer
Svar til  Tommy Nyberg
4 år siden

Ihvertfall bra at han ikke har noe mer å gjøre med ns-miljøet idag sier nå jeg. Slike typer bør lukes ut jo før jo heller.

Tommy Nyberg
Tommy Nyberg
4 år siden

Man behöver inte vara expert för att hitta en koppling mellan Tel Aviv, Bilderberggruppen, Stortinget och Nrk.

Fuck overvåking
Fuck overvåking
Svar til  Tommy Nyberg
4 år siden

Det er ikke jøder (Tel Aviv) du bør rette dritt imot.

Roar
Roar
Svar til  Fuck overvåking
4 år siden

Det er vel eksakt der man bør rette kritikk. Mot ledende jøder, deres virksomheter internasjonalt, deres maktmonopol.

Skal man overhodet få bukt med globalismen og kulturmarxismen MÅ man begynne å kritisere jødisk virksomhet. Ingen vei utenom!

Roar
Roar
4 år siden

Haha, dette blir bare mer og mer humoristisk. Fra løgnpressens artikkel om 1000 fulle skinheads i Sverige, til løgnpressens forsøk på å koble Motstandsbevegelsen til Russland. Forstår de ikke at det hele blir så altfor latterlig at folk flest vil kunne fatte at de sprer løgnpropaganda?

Fuck overvåking
Fuck overvåking
Svar til  Roar
4 år siden

hei. drit lei av å bli behandlet slik jeg har opplevd å bli trakassert av mange av våre såkalte «nye norske» landsmenn. MEN Æ e mer forbanna på våre teite politikere enn de frekke svina som benytter seg av hva d norske samfunnet forsøker å dele m de som er værre stilt. Ta kontakt hvis du har noe konstruktivt å komme med

Martin. S
Martin. S
4 år siden

Om Russland virkelig ville brukt motstandsbevegelsen og andre nasjonelle grupperinger som splitt og hersk taktikk, så ville de ansatt typer som Breivik til å gjøre jobben. Om vi var støttet økonomisk ville aktivister i motstandsbevegelsen hatt tid til kampen på heltid. Så hele møkka-artikkelen til (((NRK))) er ren hets og løgn side opp og side ned. Det er heller (((løgnpressen))) og (((staten))) Norge som er i lomma på (((fremmende))) interesser, som ønsker å splitte og herske. Masseinnvandringen til Europa er et eksempel på en splitt og hersk taktikk som marionette staten Norge følger fra utenstående direktiver og interesser. Motstandsbevegelsen er… Les mer »

Vestlandet
Vestlandet
4 år siden
Martin. S
Martin. S
4 år siden

Alt er Russlands feil ??
sist var det ubåter som dukket opp i Geirangerfjorden, nå begynner det også og dukke opp 1000-talls fulle Russerskinnheads i almedalen.

NordenSkjold
NordenSkjold
4 år siden

Dem uttaler seg om hva som gjør dem mest paranoide og om hva som hadde passet den jødiske marxisme-Agendaen dårligst. Nemlig at NMR allierer seg med Russland, Takk for en god ide. ?. Fri innvandring av Arabere er Ok men så fort nordmenn tar en titt på sine biologiske brødre og søstre ‘nei det skal vi ikke ha noe av i Norge.’ Her i Norge foregår politisk samarbeid kun med Arabere. Russiske regjeringen har og fortjener 100 ganger mer respekt enn den Norske per dags dato. Også må det jo nevnes for enkelte at ikke alle Russere er kommunister. (Noe… Les mer »

Thule
Thule
Svar til  NordenSkjold
4 år siden

Jeg er enig med mye av det du skriver. Kler du en neger i bunad vil en FrP’er kalle han «nordmann». Samtidig har de ofte en irrasjonell misnøye mot Russere, Svensker eller andre av vår rase. Hva må kortslutte i hodet til en person som føler mer samhold med noen fra andre siden av verden, av en annen rase, enn noen som er tilnærmet identisk genetisk, bare at de befinner seg på andre siden av streken på kartet? Dette fenomenet finner vi ikke hos noe annet folk, og det er tillært gjennom mer enn et halvt århundre med hjernevask. Alle… Les mer »

NordenSkjold
NordenSkjold
Svar til  Thule
4 år siden

Ja, vi Nordmenn skal hate våre biologiske naboer og spesielt oss selv .

Anon
Anon
4 år siden

Under den kalde krigen drev CIA en ungdomsorganisasjon i Norge ved navnet «Moderat Ungdom» (sic.). Organisasjonen var en fanatisk forsvarer av Israel og USA, og presenterte seg selv som et alternativ til «ytterliggående» ideologier på både høyre- og venstresiden. Disse anklagene mot Russland stemmer jo ganske bra med den linjen. Kanskje disse «forskerne» burde lese PST sin trusselvurdering og tenke over om det er noe der som angår dem selv.