Hjem Nyheter Norden – Eksperter skal rykke ut for å forhindre radikalisering

– Eksperter skal rykke ut for å forhindre radikalisering

 SVERIGE  Svenske myndigheter vil bekjempe «voldelig ekstremisme» gjennom å opprette «kunnskapshus». Der vil eksperter sitte, som umiddelbart kan rykke ut dersom noen skulle vise tegn på radikalisering.

Mona_Sahlin

Torsdag meddelte Sveriges nasjonale koordinator mot voldelig ekstremisme, Mona Sahlin, at man nå skal opprette kunnskapshus i fire kommuner i landet. I disse husene vil det blant annet befinne seg «eksperter» som kan hjelpe mennesker som enten kjenner noen eller har hørt om noen som har blitt lokket til voldelige miljøer. De fire kunnskapshusene vil bygges i Stockholm, Göteborg, Örebro og Borlänge.

– Det er disse kommunene som har erkjent problemene, ser sine egne brister og vil komme lengre, uttalte Sahlin til avisen Dagens Nyheter.

I artikkelen i Dagens Nyheter, som i hovedsak omhandler islamistisk terrorisme, lykkes Sahlin som vanlig å nevne Den nordiske motstandsbevegelsen.

– Motstandsbevegelsen har innledet det man kaller «slaget om Dalarna», lederen sitter i kommunestyret i Ludvika og man rekrutterer aktivt blant unge. Selv om ulike ekstreme grupper har mye til felles, er det her en annen type utfordring enn å jobbe mot jihadistene.

At Sahlin og hennes «eksperter» ikke har helt orden på «kunnskapen» de skal fylle husene med er tydelig – ettersom Pär Öberg, som hun refererer til, er sjef over Motstandsbevegelsens parlamentariske gren, og ikke leder for hele Den nordiske motstandsbevegelsen.

Opprettelsen av kunnskapshusene skal starte senest januar 2016. Lokale eksperter vil finnes i disse husene, og er klar til å rykke ut med en gang noen viser tegn på radikalisering, forteller Sahlin.

Kilde:
Så ska Sahlin stoppa svenska IS-soldater