Hjem Nyheter Ekstrem selvhatende Hollywood-skuespiller: «Hvite gamle menn som jeg skal holde kjeft og...

Ekstrem selvhatende Hollywood-skuespiller: «Hvite gamle menn som jeg skal holde kjeft og lytte»

USA Den 61-årige amerikanske skuespilleren Kevin Bacon har gjort seg kjent for sine venstreekstreme meninger, noe han også har gitt uttrykk for i sin aktivisme for venstreorganisasjoner. I lys av den siste tidens BLM-opptøyer ønsker han at hvite menn skal nektes all rett til å delta i debatten rundt hvite.

Foto: Neilson Barnard/Getty Images

I en bisarr fremtreden i TV-programmet «Tonight Show med Jimmy Fallon» hevder skuespilleren Kevin Bacon at han selv og andre «hvite gamle menn» burde «holde kjeft og lytte».

I programmet uttaler Bacon seg om nedstengningene under koronakrisen, samt om den siste tidens BLM-opptøyer rundt om i USA og Europa.

— Det er utrolig å få oppleve dette og å gå gjennom det historisk, ikke bare Covid-19, men nyktert beskue protestene og det som nå pågår, kommenterte Bacon, før han gikk over til å mer spesifikt berøre emnene «politibrutalitet» og rollen «hvite menn» bør ha i den diskusjonen:

— At en gammel mann som jeg – jeg ble født i 1958 – får bevitne lidenskapen hos unge mennesker verden over i deres kamp for sosial rettferdighet – gjør meg stum, hvilket antakelig er en god idé, for jeg tror at det er rett anledning for at gamle hvite menn som jeg bare skal holde kjeft og lytte.

Bacon la til at han, ydmyk som han er, forsøker å lære seg mer om situasjonen.

— Jeg har tatt meg den tiden for å først medgi at jeg ikke har den fulle forståelsen for livserfaringene til dem som er annerledes enn meg og at jeg aldri til det fulle kommer til å tilegne meg den forstårelsen, sa han.

Han vektla også under intervjuet hvor privilegert han som hvit mann er, samt hvor takknemlig han og hans kone er for alt de har.

— Vi våkner opp med en stor takknemlighet for at vi har et hus, et tak over hodet, mat å spise og at vi har hverandre.

Den 61-årige skuespilleren er også en politisk aktiv venstreekstremist, som blant annet har kritisert den amerikanske presidenten Donald Trumps politikk og som også har engasjert seg i kampanjer mot denne.

Bacon og hans kone ga nylig stemme til kampanjen «Swing Left» som har som formål å virke for at velgere i USA skal stemme på venstrekandidater i de kommende amerikanske mellomårsvalgene.

Les også:
Afroamerikaner kritiserer selvhatende hvite
FILM: The social conditioning of white people?