Hjem Nyheter Ekstreme jøder kan avgjøre valg

Ekstreme jøder kan avgjøre valg

NEW YORK: Andelen ortodokse jøder i New York har nå blitt såpass stor at de kan komme til å spille en avgjørende rolle i det kommende borgermestervalget.

Helsemyndighetene i New York bestemte ifjor at foreldre selv må gi sin tillatelse for at en rabbiner skal gjennomføre det såkalte «metzitzah b’peh»-ritualet, noe som innebærer at rabbineren suger blodet fra spedbarnets penis etter at det er omskjært.

«Dette er deres første steg i å legge seg borti vår religionsutøvelse, spesielt omskjæring», kommenterer Leon Goldenberg saken, en ortodoks jøde boende i Brooklyn.

Helsemyndighetene tok denne avgjørelsen ettersom tolv barn har pådratt seg herpes og to har dødd som følge av det bisarre ritualet siden år 2000. Ritualet gjennomføres når spedbarnet er åtte dager gammelt.

Ortodokse jøder, som er tilhengere av den mest ekstreme formen for jødedom, har økt med 32 prosent de siste 12 årene i New York. I dag utgjør gruppen 40 prosent av totalt 1,1 millioner jøder i byen, hvilket gir dem en betydelig rolle i valget.

Kilde:
Extrema judar kan avgöra val