Hjem Nyheter Ekstremsionister demonstrerte for «gjenbosetting» av Gaza

Ekstremsionister demonstrerte for «gjenbosetting» av Gaza

PALESTINA Tirsdag marsjerte sionistiske ekstremister fra Israels regjering mot grensen til Gaza. Gruppen krever at Gazastripen utsettes for etnisk rensing slik at den kan overtas av jøder.

Israels nasjonale sikkerhetsminister Itamar Ben-Gvir mottar svensk hjelp i sin søken etter å bevæpne okkupantene. Foto: אלון נוריאל – אלון נוריאל CC BY-SA 3.0

Under en marsj i Sderot, nær grensen til Gaza, samlet ekstremsionistiske israelere seg for å markere årsdagen for Israels opprettelse i 1948, som sammenfalt med tvangsfordrivelsen av mer enn 700 000 palestinere, skriver al-Jazeera. Blant talerne var ministre som oppfordret til en gjenokkupasjon av Gaza.

Shlomo Karhi, Israels kommunikasjonsminister og medlem av regjeringspartiet Likud, samt det innflytelsesrike Knesset-medlemmet Zvi Sukkot fra Det religiøse sionistpartiet, var blant dem som talte for gjenopprettelsen av israelske bosetninger i Gaza.

– For å bevare sikkerhetssuksessene som våre soldater ofret livet for, må vi bosette Gaza med sikkerhetsstyrker og bosettere som vil omfavne landet med kjærlighet, sa Karhi.

Itamar Ben-Gvir, nasjonal sikkerhetsminister fra partiet Jødisk makt, snakket også om planene for etnisk rensing av Gaza.

– Først må vi tilbake til Gaza. Vi kommer hjem til Det hellige land. Og for det andre må vi oppmuntre til migrasjon … oppmuntre til frivillig migrasjon av innbyggerne i Gaza. Det er moralsk, sa ministeren.

Å fortrenge eller gå inn for å fordrive en hel etnisk gruppe med makt eller mot deres vilje defineres som folkemord etter folkemordkonvensjonen. Det er på grunn av uttalelser som dette at Israel etterforskes av Den internasjonale domstolen i Haag (ICJ), mens Det internasjonale krigsforbrytertribunalet (ICC) ryktes å ville arrestere en rekke israelske toppolitikere.