Hjem Nyheter Norden Eldre mann kritiserte somalisk innvandring – dømt for tankekriminalitet

Eldre mann kritiserte somalisk innvandring – dømt for tankekriminalitet

SENSUR På Facebook spurte en 65 år gammel mann om innvandring fra Somalia egentlig var noe spesielt bra for Sverige. Ifølge Solna tingrett var dette kriminelt, hvorpå den eldre mannen ble dømt til betinget fengsel og dagsbøter.

Illustrasjonsfoto.

En 65 år gammel mann fra Solna i Sverige postet i mars 2017 to innlegg i Facebook-gruppene «Stå upp för Sverige» og «Politikerfakta», hvor han satte spørsmålstegn ved somalisk innvandring. For dette ble han dømt i henhold til den svenske gummiparagrafen «hets mot folkegruppe».

«Hvordan i h-e kan man slippe inn somaliere til et sivilisert vestlig samfunn!?», skrev mannen i gruppen «Politikerfakta». I gruppen «Stå upp för Sverige» skal han ha skrevet at «Somaliere er helt udugelige til noe annet enn å skaffe seg bidrag.»

Ifølge aktor Josefine Dahlqvist var dette høyst kriminelt, hvorpå hun da valgte å sikte den eldre mannen for «hets mot folkegruppe».

Under rettssaken forsøkte den eldre mannen å forsvare seg med at han hadde havnet i en noe «heftige diskusjon» om innvandring og integrasjon.

– Jeg anser selv at jeg uttrykte meg klønete og primitivt i mine innlegg. Dette var en del av en diskusjon der jeg ble forbannet. Jeg har egentlig ingenting imot somaliere som gruppe, men det som da ble diskutert omhandlet somaliere og påstander om blant annet voldtekt, og at noen utnytter systemet, sa mannen.

Men hans forsvar var dog forgjeves. Solna tingrett valgte i stedet å dømme 65-åringen for hans innlegg i en politisk diskusjon. Domstolen skriver følgende:

[Mannens] meldinger kan tildels ses som kommentarer til tidligere innlegg i en pågående politisk, eller på annet sett saklig diskusjon. [Hans] meldinger er imidlertid, ifølge tingrettens oppfatning, slik at det klart overskrider grensen for en saklig og saklig diskusjon rundt gruppen av personer med somalisk opprinnelse. Ved en samlet bedømming mener retten at [mannens] uttalelser skal bedømmes som hets mot folkegruppe.

65-åringen ble dømt til betinget fengsel og 50 dagsbøter på 350 svenske kroner. Ifølge Fria Tider var en av lekdommerne uenig i dommen, ettersom han anså at mannens rett til ytringsfrihet burde styrkes ved at han deltok i en politisk diskusjon.

Les også:
Sionistorganisasjon utlover dusører for å begrense ytringsfriheten
FILM: Lauren Southern snakker i EU-parlamentet om angrepet på ytringsfriheten
Amerikansk nasjonalist snakker ut om kulturmarxistenes hat mot ytringsfriheten
Majoriteten av rødgrønne velgere er IMOT ytringsfrihet?
Finsk politi: «Ytringsfriheten gjelder ikke for nasjonalsosialister»
Lederperspektiv #4: Er nasjonalsosialismen for ytringsfrihet?