Hjem Nyheter Norden Elev ble ikke kalt «hen» av lærer – får 150 000 kroner i skadeserstatning

Elev ble ikke kalt «hen» av lærer – får 150 000 kroner i skadeserstatning

2

SVERIGE Tross at elevens foresatte «informerte» skolen om at eleven skulle benevnes som «hen» valgte en lærer å ikke gjøre det. Nå har Diskrimineringsombudsmannen besluttet at skolen skal betale 150 000 kroner i skadeserstatning til eleven.

Temabilde klasserom.
Foto: AjenwCC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Da en elev som identifiserer seg som «ikkebineær» begynte på en skole i Midt-Sverige informerte elevens foresatte en lærer og en lærerassistent om at eleven ville tiltales med den kjønnsfornektende benevnelsen «hen».

Læreren skal da ha sagt at hun ikke kunne gjøre det i tilsnakk, hvorpå foresatte henvendte seg til rektor.

Dette skal derimot ikke ha ført til at den såkalte ikkebineære eleven ble kalt «hen», hvorpå skolen således ble anmeldt til den svenske Diskrimineringsombudsmannen (DO).

Nå har DO dømt at den ansvarlige som driver skolen har diskriminert eleven og «bristet i sin utredningsplikt og plikt til å iverksette tiltak», rapporterer TT.

DO begjærer nå at skoleledelsen senest den første mars skal betale ut en skadeserstatning til eleven på 150 000 svenske kroner. Om dette ikke skjer, kommer de til å ta det videre til domstolen.

Dette skadeerstatningsbeløpet overgår langt over standardbeløpet for skadeserstatning om en person blir drept i Sverige, som ligger på skarve 60 000 kroner. Ved voldtekt er standardbeløpet for skadeserstatning på 100 000 kroner.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
3 måneder siden

Stakkars «ikke-binære», som diskrimineres på det groveste ved å bli tiltalt på «binært» vis, i tråd med faktisk biologi samt sæd og skikk. De fleste(alle?), kjønnsforvirrede som gjør alvor av sine psykologiske vrangforestillinger og gjennomgår kjemisk og evt. fysisk kastrering, oppnår ofte det de ønsker; stor oppmerksomhet og – som her – økonomisk gevinst. At transefenomenet bør karakteriseres som alvorlig personlighetsforstyrrelse er åpenbart. Her er ett eksempel fra NRK, som arbeider utrettelig for agendaen: https://p3.no/meninger/mening/b3182b73-bc70-4e60-9190-a0e5f55db975

Harald Feide
Harald Feide
3 måneder siden

Velkommen til koko-land!