Hjem Nyheter Europa Elev kastet ut fra klassen for å si at det bare er...

Elev kastet ut fra klassen for å si at det bare er to kjønn

0

SKOTTLAND En skoleelev ble kastet ut fra klassen for å si at det bare er to kjønn.

En 17 år gammel skoleelev har rystet det britiske skolevesenet ved å hevde at det bare finnes to kjønn.

I videoen som eleven tok opp i hva som synes å være gangen utenfor klasserommet, kan man se hvordan læreren er tydelig opprørt og forsøker å tyste elevens mening. Han ber eleven «holde den til sitt eget hjem», for det er «nasjonal skolevesenpolitikk» at det finner mer enn to kjønn.

Eleven svarer med å si at læreren kaster bort tiden hans med å kaste ham ut av klassen og tvinge ham til å vente utenfor når han heller kunne ha brukt tiden til å studere. Læreren mener at han kan «gjøre en offisiell klage».

– Myndighetenes synspunkt er veldig klart, veldig klart, man får ikke diskriminere på bakgrunn av forskjellige.., sier læreren før eleven innvender:

– Jeg har ikke diskriminert, jeg sa bare at det er to kjønn, hannkjønn og hunkjønn. Alt annet er en personlig identifisering.

I en uttalelse sier en talsmann for Aberdeenshire Council at videoen ikke viser hele bildet og at rådets mål er å «fremme gode relasjoner mellom de som har beskyttende karakteristikker og de som ikke [har det]» samt å fremme et «inkluderende miljø for alle».