Hjem Nyheter Globalt Elon Musk har fullført oppkjøpet av Twitter: «Fuglen er befridd»

Elon Musk har fullført oppkjøpet av Twitter: «Fuglen er befridd»

TEKNOLOGI Elon Musk har formelt kjøpt Twitter, skriver flere medier. Deretter skal han ha sparket flere toppledere i selskapet. Fredag morgen skriver han at «fuglen er befridd».

Elon Musk skal ha tatt over Twitter og sparket flere toppledere i selskapet. Foto: Skjermbilde / Youtube

Det ser ikke ut til at det har kommet noen offisiell bekreftelse fra selskapet selv enda, men både FinansavisenReuters, Financial Times, Bloomberg, New York Times og flere andre medier melder at kjøpet er fullført.

Elon Musk skal allerede ha sparket flere av toppsjefene i selskapet like etter at han tok over torsdag, blant dem administrerende direktør Parag Agrawal og økonomidirektør Ned Segal.

«Fuglen er befridd», tvitret Musk fredag morgen norsk tid, hvor han selvsagt henviser til Twitters fuglelogo.

Musk sier han ønsker å forbedre produktet med nye funksjoner, gjøre algoritmene åpent tilgjengelige, bekjempe søppelpost-robotene og autentisere alle mennesker. Twitter har et enormt potensial, sa Musk i en pressemelding da kjøpet angivelig var avklart.

Musk sa også i vår at han mener det er riktig å oppheve utestengelsen av USAs tidligere president Donald Trump fra Twitter. Musk mener det var feil å utestenge Trump permanent.

En ikke navngitt kilde sier at Musk ønsker å oppheve livsvarige utestengelser fra Twitter og at Musk selv planlegger å fungere som toppsjef inntil videre, skriver Bloomberg.

Men EU-kommissær Thierry Breton er rask med å melde på Twitter at «I Europa må fuglen fly etter våre regler», som et svar på Musk’s Twitter-melding at «fuglen er befridd».

EU har allerede innført strenge regler som skal begrense makten til amerikanske teknologigiganter, ifølge Finansavisen. Den nye loven skal tvinge selskapene til å ta enda mer ansvar for å hindre spredning av «skadelig innhold». Dette skal være et svar på at Musk har varslet at han ønsker å gripe minst mulig inn for å begrense ytringer på Twitter.