Hjem Nyheter Globalt Elon Musk kjøper Twitter – vil kjempe for ytringsfriheten

Elon Musk kjøper Twitter – vil kjempe for ytringsfriheten

YTRINGSFRIHET Twitter og Elon Musk har nå kommet til enighet. Musk vil kjøpe 100 prosent av den sosiale mediegiganten og etter eget utsagn ta opp problemene med manglende ytringsfrihet på plattformen.

Elon Musk. Foto: Duncan.Hull (CC BY-SA 4.0).

På mandag florerte ryktene om at entreprenøren og Tesla-gründeren Elon Musk var nær en avtale med Twitters øvrige aksjeeiere om å utvide hans 10 prosent av selskapet til 100 prosent.

Kontroversen rundt milliardæren Musks planer er at han beskriver seg selv som en «ytringsfrihetsfundamentalist» og ønsker å avskaffe Twitters vidtrekkende tiltak for å dempe stemmer som går radikalt mot globalismen.

Flere av Twitters tunge aksjeeiere har tidligere avvist Musks bud på Twitter, men mandag kveld meldte Twitter at de nå har kommet til enighet med Musk, som kan kjøpe selskapet for 54,20 dollar per aksje, totalt om lag 44 milliarder dollar.

Betalingen overstiger Twitters markedsverdi, slik den var 1. april, med 38 prosent.

«Ytringsfrihet er grunnlaget for et fungerende demokrati»

I en uttalelse lover Musk at han nå vil jobbe for økt ytringsfrihet på Twitter, som de siste årene har fått hard kritikk for sin lange sensur av annerledestenkende.

– Ytringsfrihet er grunnlaget for et fungerende demokrati, og Twitter er det digitale torget der spørsmål av betydning for menneskehetens fremtid debatteres, sier Musk og fortsetter:

– Jeg ønsker også å gjøre Twitter bedre enn noen gang ved å berike produktet med nye verktøy og gjøre algoritmene til «open source» for å øke tilliten, beseire spam-roboter og autentisere alle menneskelige brukere. Twitter har et enormt potensial, og jeg ser frem til å jobbe med selskapet og med brukerfellesskapet.

Musk har den seneste tiden markert seg ved å legge ut politisk ukorrekte memer på Twitter, samt skrevet sarkastiske innlegg om sensur som noen mener er «forkledd antisemittisme».

Det gjenstår nå å se hvordan Twitter vil bli påvirket av det nye eierskapet, men hvis Musks uttalte planer går videre, vil den sosiale mediegiganten gå i motsatt retning enn konkurrentene.

«Jeg håper at selv mine verste kritikere blir værende på Twitter, for det er det ytringsfrihet betyr», skrev Musk på Twitter mandag kveld.