Hjem Nyheter Globalt Elon Musk kritiserer igjen jødisk makt

Elon Musk kritiserer igjen jødisk makt

JØDISK MAKT Elon Musk har nok en gang skapt kontrovers på X ved å kritisere jødisk makt generelt og ADL spesielt. Musk skriver at han er lei av at hvite stadig blir anklaget for antisemittisme.

Da kampanjen #BanTheADL trendet på X (tidligere Twitter), valgte plattformens eier Elon Musk å delta i kampanjen og diskutere jødisk makt ganske åpent. Musk hevdet til og med at han ville saksøke ADL på grunn av angrepene på Twitter fra jødisk makt-gruppen.

Nå har Musk igjen gått inn i diskusjonen om jødisk innflytelse over den politiske diskusjonen. Blant annet er Musk enig i at «tendensen til å legge skylden for antisemittisme på hvite amerikanere, den mest filosemittiske gruppen i moderne historie, er veldig opprørende».

I andre innlegg kritiserer han hvordan ADL og andre jødiske grupper stadig anklager hvite for antisemittisme i Europa og Nord-Amerika, når det i virkeligheten først og fremst er innvandrergrupper som misliker jøder.

«Dette er fordi de ikke kan, basert på egen lære, kritisere minoritetsgruppene som er deres største trussel», skriver Musk. Når en bruker skriver at det er urettferdig å trekke alle jødiske grupper over kanten, skriver Musk at det absolutt ikke gjelder alle jøder, men at hykleriet heller ikke er begrenset til ADL.

«Og med fare for å høres repeterende ut, er jeg dypt fornærmet av budskapet til ADL og enhver annen gruppe som fremmer anti-hvit rasisme eller anti-asiatisk rasisme av noe slag. Jeg er lei. Slutt nå», skrev Musk.