Hjem Nyheter Elon Musk saksøker OpenAI

Elon Musk saksøker OpenAI

TEKNOLOGI OpenAI ble grunnlagt for å tilby åpen kildekode KI-teknologi som hele verden kunne dra nytte av. Derfor har Elon Musk nå valgt å saksøke OpenAI-sjef Sam Altman.


Mangemilliardær og X-eier Elon Musk grunnla en gang selskapet OpenAI sammen med blant andre den kontroversielle nåværende sjefen Sam Altman. Målet var å fremme og utvikle kunstig intelligens på en måte som ville komme hele menneskeheten til gode, inkludert åpen kildekode.

Men siden OpenAIs nyeste versjoner av ChatGPT nå ikke lenger har åpen kildekode og selskapet blir kjøpt opp av et datterselskap av Microsoft, mener Musk at det har brutt vedtektene. Derfor har Musk nå saksøkt OpenAI for blant annet å tvinge selskapet til å gå tilbake til åpen kildekode.

«OpenAI har blitt en de facto lukket kildekode-undergruppe av et av de største teknologiselskapene i verden: Microsoft. Under det nye styret utvikler det ikke bare, men forbedrer en AGI for å maksimere Microsofts fortjenestemarginer, snarere enn menneskehetens fordeler», heter det i søksmålet.

Musk vil også at både Microsoft og OpenAI-sjef Sam Altman skal utestenges fra å tjene penger på selskapets KI-teknologi.

Ifølge Musk skyldes omstruktureringen innen OpenAI, der Sam Altman og medgründer Greg Brockman først ble sparket og deretter gjeninnsatt, at ledelsen har blitt omstrukturert for å fokusere bare på profitt.

– Det nye styret består av medlemmer som har mer erfaring med profittfokusert drift og politikk enn med etikk og styring av KI. De skal også ha vært store tilhengere av Altman, skriver Musk.