Hjem Nyheter Globalt Elon Musk stiller seksmillionerkroners spørsmålet: «Hvem tror dere eier media?»

Elon Musk stiller seksmillionerkroners spørsmålet: «Hvem tror dere eier media?»

DEBATT På Twitter har oppfinneren og ingeniøren Elon Musk gått  hardt ut mot løgnpressen og de såkalte journalistene. Da han retorisk stilte spørsmålet til sine følgere om hvem de tror eier media, begynte påstandene om antisemittisme å hagle inn.

Oppfinner og ingeniør Elon Musk.

Elon Musk åpner Pandoras boks ved å stille det magiske seksmillionerkronerspørsmålet. Skjermbilde: twitter.com.

Den sørafrikansk-fødte oppfinneren, ingeniøren og forretningsmannen Elon Musk har nylig startet noe som ligner på et korstog mot såkalte tradisjonelle medier. Han har blant annet stilt spørsmålstegn ved hvordan de store mediekonsernene kan lyve fritt frem uten konsekvenser.  Han har videre påpekt det noe kontroversielle standpunktet at man faktisk kan kreve at media er sannferdig i sin rapportering.

Musk har videre annonsert at han tenker å lansere en webtjeneste som gjør det mulig for folk å gradere troverdigheten til de forskjellige mediene.

Men det var da han sist søndag stilte det retoriske spørsmålet «hvem tror du eier media?» som kontroversene begynte å hagle. Mange syntes tilsynelatende at det var antisemittisk å bare stille et slikt spørsmål, mens andre roste Musk for å ha hatt mot nok til å stille spørsmålet. Endel påpekte også at Musk kan ha blandet triple parentes med sitat-tegn.

I skrivende stund har Elon Musk ikke valgt å legge seg flat eller unnskylde seg med at det skulle være en «ikke-antisemittisk» intensjon bak spørsmålet hans.

Les også:
Svensk journalist kritiserer Bonniers sensurkampanje
Mediamogulen Paul Reuter
«Jøder dominerer Hollywood»
Hvordan opererer den sionistiske eliten?
Russisk avis: Vi må snakke åpent om jødespørsmålet for å forstå verdenspolitikken