Hjem Nasjonal kamp Emil Hagberg løslatt!

Emil Hagberg løslatt!

Nordfronts ansvarlige utgiver ble fredag løslatt fra fengselet i Skänninge etter å sittet inne i to måneder for hets mot folkegruppe. Organisasjonskamerater møtte opp ved fengselsportene.

emil_hagberg-loslatt-640x467

Tidlig på fredags morgen reiste Pär Öberg og Pär Sjögren fra Dalarna ned til fengselet i Skänninge i Östergötland for å møte Emil Hagberg når han ble løslatt fra fengselet. Emil hadde da avtjent to måneder i fengselet, dømt for hets mot folkegruppe. Dette fordi han er ansvarlig utgiver av Nationellt Motstånds hjemmeside.

Etter å ha møtt Emil dro de tre kameratene oppover i landet og livlige diskusjoner om kamphendelser fra den seneste tiden fant sted. Ferden gikk forbi Örebro og videre nordover langs vei 50 gjennom Ljusnarsbergs kommune for å til slutt dra på besøk hjemme hos meg. Det var en ekstremt veltrent Emil Hagberg jeg hadde æren av å møte, og han gav dessuten inntrykket av å være i topp humør.

Emil ville naturligvis vite hva som hadde hendt under hans fravær. Han fortalte at han i fengselet daglig leste den lokale avisen Östergötakorrespondenten og når han leste om Motstandsbevegelsens aksjon i Trondheim ble han meget glad. Det Öberg og Sjögren ikke hadde hatt tid til å forklare i bilen på vei opp ble da fortalt over noen kopper kaffe i mitt hjem.

Öberg, Sjögren og jeg var svært nysgjerrige på Emils fengselsopphold. Hadde det vært kjedelig? Hadde det blitt bråk? Hadde han truffet andre nasjonale venner? Hadde maten vært ok? Spørsmålene var mange. At det hadde vært kjedelig var kanskje naturlig. Som fange kan man oppleve at tiden går svært sakte i fengselet. Emil svarte at maten hadde vært ok, men at han som hadde trent så mye gikk ganske mye sulten, da porsjonene var små. Han fortalte at det ikke hadde blitt noe bråk med fanger eller vakter, men at han derimot hadde ført mange givende diskusjoner med angre fanger av ulik bakgrunn.

Emil fortalte videre at han først og fremst hadde brukt tiden til fysisk trening. Når han begynte sin straff hadde han startet med å ta 600 armhevninger hver dag. Når tre uker var igjen, var han oppe i over 1000 armhevninger per dag, og de to siste ukene gjorde han 1150 armhevninger per dag. Utover dette utførte han et bredt utvalg av fysisk trening.

Bortsett fra den intensive fysiske treningen hadde han også passet på å lese en del. Først og fremst historie. To av de bøkene han nevnte var Tom Hollands bøker «Marathon – det persiske imperiet og kampen for vesten» og «Rubicon – den romerske republikkens oppgang og fall».
Når vi diskuterte at det skulle publiseres en artikkel om hans løslatelse så ville Emil at jeg skulle framføre hans store takk til alle kamerater som hadde skrevet til ham under hans tid i fengsel.

Til tross for at Emil nå er fri, har han enda en rettsak igjen. Systemet fortsetter sin juridiske kamp mot organisasjonen og allerede 15. juni må Emil i retten igjen. Denne gang tiltalt for noen ord i en kommentar til Pär Öbergs artikkel «Ny verdensvaluta behøves!», som ble publisert på patriot.nu den 12. april 2011. Når vi diskuterte dette gjorde Emil det klart at det var en ære for han å være en politisk fange for vår sak og at han er beredt på å gjøre det igjen om det kreves. Han gav inntrykk av å være 100% besluttsom. Emil Hagberg er en fullkommen kjempe! Under vårt møte kunne jeg ikke la være å tenke: Om bare andre nasjonale hadde hans mentalitet og innstilling! Og om bare det svenske folket hadde visst å sette pris på denne mann og det han er beredt på å ofre for deres ve og vel!

Etter besøket hjemme hos meg dro Emil videre for å treffe sine to sønner, Vilhelm og Hjalmar, som naturligvis savnet sin far veldig mye.

Klas Lund
Grunnlegger av Den nordiske motstandsbevegelsen.