Hjem Nyheter En av fire tenåringer i California mener at de er kjønnsløse

En av fire tenåringer i California mener at de er kjønnsløse

HOMOLOBBYEN Ifølge en ny studie anser en av fire tenåringer i California at de ikke tilhører et bestemt kjønn.

Ifølge nye studier fra University of California i Los Angeles mener 27 prosent av Californias tenåringer at det vanskelig å akseptere samfunnets behov for å identifisere seg med et bestemt kjønn. Studien er basert på en kvantitativ undersøkelse som samlet svar fra 1 300 husholdninger iløpet av en to års tid.

Når resultatet settes i perspektiv mot hele California befolkning av tenåringer, føler nesten 800 000 av dem seg «kjønnsløse». Man kan også vise at blant ungdommene som føler seg mest «kjønnsløse» lider 17 prosent av psykisk sykdom. Samme tall for vanlige tenåringer som er sikre på kjønnet sitt ligger på syv prosent.

Som et forslag til hvordan man skal håndtere de mentale problemene foreslås det ikke å avslutte marxistisk hjernevasking, men i stedet anbefaler forskerne at man skal jobbe mer med å tilby bedre støtte. Man foreslår blant annet billigere og bedre psykisk helsevern, opplæring av foreldre med «kjønnsløse» barn og reduksjon av risikoer som mobbing og diskriminering av «kjønnsløse» ungdommer.

California regnes som den mest liberale delstaten i USA. Forrige måned godkjente delstatens kongress at barn i offentlige skoler skal bruke historiebøker der homoseksualitet også diskuteres fra et historisk perspektiv.

Kilder:
En av fyra tonåringar i Kalifornien anser sig inte ha ett kön
27 Percent of California Teens Are Gender Nonconforming