Hjem Nyheter En forfjamset Biden skryter av sin «kode for å sprenge verden»

En forfjamset Biden skryter av sin «kode for å sprenge verden»

TREDJE VERDENSKRIG I en tid da reelle globale interessekonflikter truer med å føre til en tredje verdenskrig, er det lett å glemme at de destruktive våpnene også kan avfyres av helt andre grunner.

USAs president diskuterer kode til atomvåpen med fabrikkansatte. (Skjermbilde: GBNews)

USAs president Joe Biden uttrykte onsdag stolthet over sin evne til å «sprenge hele verden» når han føler for det, ved hjelp av en spesiell kode som hans stab er den eneste som har tilgang til. Uttalelsen kom i delstaten Colorado etter at Biden under et besøk på CS Winds anlegg i byen Pueblo – verdens største vindmøllefabrikk – fikk ideen om å samhandle med folk han representerer.

Det hele begynner når presidenten under sitt offisielle besøk, uventet – og til antatt angst for hele staben – går opp til to arbeidere på Colorado-anlegget, hvorav den ene introduserer en tredje ved navn Nick, som etter å ha håndhilst på presidenten tilsynelatende stiller ham et uhørbart spørsmål i videoen. Biden svarer:

– Hør her, min marine har det. Det er en kode for å sprenge hele verden. Det betyr ikke, dette er ikke … Det er atomvåpen … ok, ok …

Biden snur seg så mot en av de to andre mennene og legger til:

– Han tror nok jeg tuller.

Presidential Emergency Satchel

Det som på folkemunne kalles «nuclear football» er en koffert som inneholder de koder som presidenten – i tilfelle han ikke er til stede i Det hvite hus – må bruke for å autentisere en ordre om å avfyre atomraketter. Offisielt kalt «Presidential Emergency Satchel», holdes kofferten av en militæroffiser som alltid er i presidentens umiddelbare fysiske nærhet, uansett hvor øverstkommanderende befinner seg.

CS Wind er et produksjonsselskap med hovedkontor i Sør-Korea. I sin tale til selskapet, etter omvisningen på anlegget, refererte han til Sør-Koreas president Yoon Suk Yeol som Mr. Moon, og således åpenbarlig forvekslet den sittende presidenten med sin forgjenger Moon Jai-in. Ifølge Breitbart benyttet Biden også anledningen til å rette noen irrelevante verbale stikk mot «kongressmedlemmene» Donald Trump og Lauren Boebert.