Hjem Nyheter Europa En tredjedel av franske kvinner vil ikke ha barn

En tredjedel av franske kvinner vil ikke ha barn

2

DEMOGRAFI Ifølge en meningsmåling utført i Frankrike vil en tredjedel av landets kvinner aldri ha barn. En av grunnene som er oppgitt er «frykt for klimaendringer».

Ifop-instituttet gjennomførte nylig en meningsmåling med kvinner og jenter i Frankrike på 15 år og oppover. Ifølge meningsmålingen vil en tredjedel av kvinnene i «fertil alder» – som er definert som mellom 18 og 49 år – aldri ha barn, skriver Breitbart.

Blant dem som oppga at de aldri vil ha barn, sier 50 prosent at det ikke er essensielt for den «personlige utviklingen». 48 prosent sier de ikke vil ta på seg ansvaret det innebærer å bringe et barn til live.

Blant kvinner som støtter Frankrikes miljøparti, sa halvparten at de aldri vil ha barn, og «frykt for klimaet» var en vanlig årsak blant disse kvinnene. Men blant de som stemmer på Marine Le Pens parti Rassemblement national uttalte majoriteten at de vil ha barn.

Kvinner fra arbeiderklassen oppgav også i mye høyere grad at de ville ha barn, i motsetning til velutdannede kvinner og kvinner i lederstillinger.

I følge Breibart har Frankrike blant de høyeste fødselstallene i Europa, men har falt de siste årene og holder seg godt under 2,1 barn per kvinne – tallet som er nødvendig for at en befolkning ikke skal synke.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Thulean
Thulean
1 måned siden

«The modern women can no longer cook, they no longer want children and they are no longer warm, tidy and loving creatures who think spending time with their family is a good thing. They are probably too ”Independent» & «strong» to even have a family of their own. The only thing modern women have to offer men today is sex. Instead of being loving housewives who cook and raise children, they are reduced to being sexual objects only – and they are so messed up emotionally and intellectually that they often spend most of the money the make on their… Les mer »

Atle
Atle
1 måned siden

Etter å ha vært i Paris og disneyland på ferie med familien noen ganger på begynnelsen av 2000 tallet så er det like greit dem ikke får unger. Så i løpet av 4 dager 1 eller 2 hvite par, resten var rasblanding over hele linja. Sikkert ikke bedre i 2022