Hjem Nyheter Enda en Hollywood-jøde anklaget for overgrep

Enda en Hollywood-jøde anklaget for overgrep

USA Hollywood-mogulen Brett Ratner anklages nå for flere tilfeller av seksualforbrytelser.

For tre uker siden måtte den jødiske Hollywood-produsenten Harvey Weinstein forlate sin jobb etter avsløringer om overgrep og seksuelle trakasserier i den jødiske film-bransjen. Dette ble begynnelsen på #MeToo-kampanjen som siden har forsøkt å trekke fokus vekk fra innflytelsesrike jøder som begår særdeles grove overgrep innen den jødiske film-bransjen.

Avsløringene om seksualforbrytelser i Hollywood stoppet ikke med Weinstein. Kort tid etter var nok en innflytelsesrik Hollywood-jøde i søkelyset, denne gang manusforfatteren og regissøren James Toback. Minst 38 kvinner sto da frem og anklagde Toback for en rekke seksualforbrytelser.

Nå anklages også den jødiske regissøren, musikkprodusenten, samt skuespiller Brett Ratner for ulike overgrep. Ratner har blant annet regissert Rush Hour-filmene, X-Men: The Last Stand, samt medvirket som skuespiller i serien Prison Break.

Brett Ratner anklages blant annet for å ha tvunget den da 19 år gamle Natasha Henstridge til å utføre oralsex på han. Den kanadiske skuespilleren hadde sovnet på en fest i New York og da hun våknet oppdaget hun at det kun var henne og Ratner igjen i leiligheten. Når hun forsøkte å forlate leiligheten stilte Ratner seg i veien og begynte å onanere foran henne og krevde at hun skulle utføre oralsex på han.

Foruten Henstridge er det seks andre kvinner som nå har stått frem og anklagd Ratner for seksuelle trakasserier. Det har handlet om skamfulle forslag, samt at han skal ha onanert fremfor de. En annen skuespiller, Olivia Moon, forteller at Ratner i 2004 kom inn i hennes trailer under en pause av en filminnspilling og plutselig begynte å onanere fremfor henne til han fikk utløsning.

Weinstein, Toback, og Ratner er bare noen i rekken av de innflytelsesrike jødiske Hollywood-moguler som har utnyttet sin posisjon og begått overgrep. Det mest kjente tilfellet er nok den polsk-jødiske filmskaperen Roman Polanski som flyktet landet da han ble siktet for voldtekt av en 13-åring. Polanski hylles enda idag av massemedia, så vel i Skandinavia som i øvrige nasjoner. Videre har jøden Woody Allen blitt anklagd av sin adoptivdatter, Dylan Farrow, for å ha utnyttet henne seksuelt fra hun var syv år gammel. Woody Allen møtte også stor avsky da han i 1997 giftet seg med sin daværende kjærestes adoptivdatter Soon-Yi Previn, som han i den tiden var stefar til.

Et annet tilfelle som siden er dysset ned omhandler den jødiske X-Men-regissøren Bryan Singer, som forrige år kom i søkelyset etter at han skal ha skjenket unge gutter fulle og deretter sendt dem på rundgang på fester.

Skuespilleren John Travolta har tidligere uttalt at han i begynnelsen av sin karriere ble tvunget til å utføre oralsex på Hollywoods «homoseksuelle jødiske menn» for å kunne få filmroller.

Kilde:
Ännu en Hollywoodjude – regissören Brett Ratner – anklagas för sexövergrepp
Director Brett Ratner Forced Natasha Henstridge to give Oral Sex, 6 Other Women Accuse Too