Hjem Nyheter Enda en «overlever» avslørt som løgner

Enda en «overlever» avslørt som løgner

«HOLOCAUST» Den 90 år gamle amerikanske statsborgeren Joseph Hirt har i flere år reist rundt til skoler og forelest om sin tid i konsentrasjonsleir under andre verdenskrig. Nå har imidlertid en lærer avslørt Hirt som løgner.

Joseph Hirt. Foto: Skjermdump video.

Jøden Joseph Hirt har gjort karriere av å lyve om sin tid i en tysk konsentrasjonsleir. Det var i 2006, etter å ha fått oppmerksomhet i avisen Philadelphia’s Inquirer newspaper, at Hirt begynte å reise rundt til skoler og forelese om sin tid i konsentrasjonsleiren Auschwitz under andre verdenskrig.

Ifølge Hirt vokste han opp i en jødisk familie i Polen. I 1941 mener Hirt at han ble kidnappet og sendt til den tyske konsentrasjonsleiren Auschwitz hvor han fikk registreringsnummeret I94517 tatovert på armen.

I løpet av sin tid i leiren skal han ha unngått de beryktede gasskamrene «ettersom han identifiserte seg som sykepleier og ble satt i arbeid av en lege som selv var fange». Året etter hevder han at han hadde blitt forvandlet til «et skjelett med hud» som veide 20 kilo. Takket være sin lave vekt klarte han å krype under de elektriske gjerdene og rømme til frihet. Hirt pleier under sine forelesninger å vise frem et bilde av en utmagret mann liggende på en båre og hevde at det er ham selv.

En historielærer ved navn Andrew Reid bestemte seg, etter å ha hørt på forelesningen, for å etterforske litt om Hirts tid i Auschwitz. Hva han oppdaget var at Hirt ble internert nær slutten av krigen. Dette kom han frem til ved å undersøke informasjon fra Auschwitz-Birkenaus bymuseum, og det er Hirts tatovering på venstre underarm som avslører løgnene. Internerte i arbeidsleiren ble først tatovert på venstre underarm i 1943, og Hirts registreringsnummer tilhører en polsk jøde som ble internert i 1944.

Kilde:
Ännu en »överlevare» avslöjad som lögnare
Another «Holocaust Survivor» Hoax Exposed