Hjem Artikler Enden på visa for Resett

Enden på visa for Resett

6

KONTROLLERT OPPOSISJON Med redaktør Helge Lurås sin avgang ser det ut som om Resett går mot sin endelige undergang.

Tidligere Resett-redaktør Helge Lurås. Foto: Skjermbilde, youtube.

Som predikert av Frihetskamp for et halvt år siden ser det ut til at en av Norges mest kontroversielle «alternative» nettaviser er på vippen til å falle fra hverandre. Mandag denne uken ble det klart at nettstedets redaktør og et av dets opprinnelige grunnleggere, Helge Lurås, er sykemeldt og har blitt byttet ut med Maria Zähler som et resultat av en lengre konflikt med selskapets styre. Flere av nettstedets ansatte har sykemeldt seg eller sluttet over helgen ifølge Lurås selv.

Det redaksjonelle ansvaret tilfaller dermed den kjønnsforvirrede Maria Zähler, som i en artikkel på nettstedet har signalisert at han akter å ta nettavisen i en mer moderat retning. Hvordan dette i det hele tatt ville være mulig med tanke på hvor utvannet og veik avisens «alternative» tilnærming har blitt de siste årene er ikke godt å si, men jeg antar det alltid er mulig for kontrollert opposisjon å bli enda ett hakk mer kontrollert.

Utover dette er det ikke særlig mer å tilføye. Helge Lurås, til tross for hans endeløse karaktermangler, hadde i det minste alltid et minimum av kredibilitet han kunne lene seg på som en godt voksen og noenlunde seriøs hvit mann i sin rolle som en «alternativ» nyhetskommentator. Uten ham og hans omdømme har avisen, som har slitt økonomisk lenge, få sjanser til å forbli relevant. Det beste Zähler, som burde vært i terapi for å løse sin kjønnsproblematikk snarere enn å kommentere politikk, kan håpe på er å klare å karre til seg nok statsstøtte, nå da ingen med noen som helst kredibilitet kan hevde at avisen tilhører «ytre høyre», til å betale lønningene til seg selv og en håndfull bloggere.

Avisen, som siden avsløringen av Trine Skei Grandes beryktede kornåkereventyr, har i stor grad lent seg på personlighetskontroverser for å opprettholde sin relevans. Dette ble en nødvendighet som et resultat av at til tross for nettstedets pretensjoner om å være en alternativ nyhetskilde utenfor massemedienes monokultur hadde avisen eller dens skribenter ingen ideologisk kjerne, hvilket gjorde det uunngåelig at leserbasen til slutt ble trette av Resetts krumspring.

Resetts kollaps utgjør bare ett øyeblikk i det langsomme, men uunngåelige forfallet til kontrollert opposisjon på høyresiden, og ettersom vi beveger oss inn i stadig mer radikale tider vil det bare intensiveres. Mens de to gjenværende søylene til den kontrajihadistiske triaden, Document og Rights har unngått et liknende sammenbrudd så langt ved å opprettholde et falskt slør av radikalisme øker presset på disse sakte men sikkert.

Og når de er borte vil sanne ideologiske ildsjeler stå klare til å ta deres plass.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
6 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Stig.J
Stig.J
7 måneder siden

Er det ikke bare moderate FRP-ere med thaikone som leser Resett da?

Torehund
Torehund
Svar til  Stig.J
7 måneder siden

Bra beskrevet av Russlemann.

Frihetskamp burde hatt journalister som hadde oppsøkende journalistikk som f.eks EXAKT24 som har mange gode artikler, om ikke ideologi, men får fram masseinnvandringskorrupsjonen i det svenske landet.

EXAKT24 har bl.a opprullet voldsmarxister i antifa sverige som f. Sykepleieren Tor Ahlsen ved shalgrenska sykehus eller læreren Axel Rosengren ved Svartedalsskolan i Gøteborg.

Richard Eide
Richard Eide
7 måneder siden

Det har allerede vært slik i flere år at resett blokkerer folk og fjerner kommentarer fra sine artikler når noen poengterer det faktiske tilstandene. I nyere tid så har dem tilført denne strategien til kommentarfelt på artikler dem deler på sosiale medier på lik linje som disse små kulturmarxistiske avisene gjør.

Ja det går fort nedover for dem, NRK fremstår faktisk som mer troverdig med sine artikler.

Moderne kjetter
Moderne kjetter
7 måneder siden

Flott. La den jødetilbedende sionistskuta Resett synke til havets bunn. Så kan folk søke seg til genuin opposisjon som Frihetskamp i stedet.

Roar
Roar
7 måneder siden

Det er bare bra at den skuta synker, eller viser sine sanne farger. Forhåpentligvis vil leserne forsvinne og søke seg til bedre alternativer, som Frihetskamp.

trackback
1 måned siden

[…] Frihetskamps skribent russleman spådde i i juni har skjedd: Den «alternative» nettavisen Resett har annonsert at de legger […]