Hjem Nyheter Engelske fotballspillere gikk ned på kne i Ungarn – ble utbuet av...

Engelske fotballspillere gikk ned på kne i Ungarn – ble utbuet av barn

FOTBALL Da Englands fotballspillere gikk ned på kne for å signalisere de hvites underkastelse til andre raser, ble de utbuet av ungarske skoleelever – og tapte deretter kampen mot Ungarn.

Englands landslagstrener Gary Southgate. Foto: Ben Sutherland CC BY 2.0.

Det engelske fotballandslaget besøkte lørdag Budapest for å spille kamp mot Ungarn i Nations League. De 30 000 tilskuerne som var på plass besto stort sett av barn, ettersom voksne ungarere var blitt bortvist fra kampen av Uefa etter at deres supportere i fjor engasjerte seg i «rasistiske utsagn» og viste opp «homofobiske bannere» på tribunen.

Tiltaket fra Uefa kom imidlertid til å slå tilbake ettersom barna i Ungarn heller ikke er «politisk korrekte».

Da de engelske spillerne på lagoppstillingen før kampen gikk ned på kne i en godt innøvd gest som symboliserer hvit underkastelse – da ble stadion fylt av de ungarske barnas høylytte utbuing.

Det engelske laget nådde deretter ikke opp til forventet nivå og tapte kampen mot Ungarn. Ungarns ledelsesmål på straffespark, av Dominik Szoboszlai i det 64. minutt, kom til å bli det eneste målet.

Etter kampen var Englands landslagstrener Gary Southgate opprørt over at laget hans fikk sin «manifestasjon mot rasisme» utbuet av barn.

– Veldig overrasket, men jeg tror det er derfor vi gjør dette. Vi gjør det for å prøve å utdanne, og jeg tror unge mennesker bare kan bli påvirket av eldre mennesker.

På spørsmål om hans syn på kampresultatet, svarte han:

– Vi får akseptere at vi ikke gjorde nok for å vinne kampen, uavgjort ville vært rettferdig.

Les også: