Hjem Nyheter Enorm jødestatue brennes i England

Enorm jødestatue brennes i England

ENGLAND I helgen holdes den årlige engelske høytid Guy Fawkes Day der man blant annet brenner dukker av den katolske konspiratøren Guy Fawkes. Hvert år brennes i tillegg en avbildning av en kjent person og i år har turen kommet til Hollywood-jøden Harvey Weinstein, som står siktet for en rekke seksualforbrytelser i USA.

Søndag den 5.november feirer engelskmennene Guy Fawkes Day til minne om at katolske konspiratører i år 1605 misslyktes med å sprenge den engelske parlamentsbygningen.

Feiringen består blant annet av at man brenner dukker av Guy Fawke. I byen Edenbridge i Kent velger man i tillegg hvert år å brenne en stor dukke som skal forestille en kjent person. Noen av de som tidligere har blitt brent på bålet er blant annet Donald Trump, Tony Blair, Saddam Hussein, samt den tidligere Fifa-sjef Sepp Blatter.

I år har Edenbridge brannselskap besluttet å brenne en elleve meter høy Harvey Weinstein-dukke. Weinstein ble i begynnelsen av oktober anklagd av tidligere medarbeidere for å ha utsatt dem for seksuelle trakasserier og overgrep. Blant de som anklaget Weinstein finnes blant annet skuespilleren Rose McGowant, samt Ashley Judd.

En talsperson for Edenbridges brannselskap sier i en uttalelse at Weinstein dette året var et selvklart valg. Talsmannen legger til at det ikke er mer enn rettferdig at hans bilde nå får det det fortjener.

Kilde:
Jättelik judestaty bränns på bål