Hjem Nyheter Europa Enorme protester mot koronarestriksjonene i Tyskland

Enorme protester mot koronarestriksjonene i Tyskland

KORONAKRISEN Nye protester mot koronarestriksjonene har blusset opp i Tysklands hovedstad Berlin. Tysk politi bruker vannkanoner og arresterer demonstranter.

Nye protester mot koronarestriksjonene har blusset opp i Berlin etter at regjeringen har kommet med lovforslag til nye «lockdownlover». Lovene skulle blant annet regulere bruken av ansiktsmasker og sosial distansering. Ifølge den tyske regjeringen skulle de nye lovene være veldig viktige for å stoppe spredningen av koronaviruset.

Tusenvis av tyskere har samlet seg ved Brandenburger Tor nær parlamentsbygningen Bundestag, for å demonstrere mot de nye lovforslagene. De mener istedet at lovforslaget har blitt påskyndet og at de skulle gi regjeringen for mye makt over vanlige folks liv.

Politiet har satt opp barrikader rundt parlamentsbygningen for å forhindre folk i å komme for nære den. Myndighetene har tidligere nektet demonstrasjonstillatelse til folk som har villet demonstrere utenfor parlamentet og politiet har advart parlamentets medlemmer for potensielle «angrep».

Under en lignende demonstrasjon i august forsøkte folk å ta seg inn i Bundestag.

Blant demonstrantene syntes plakater med budskap som «Våkne!», «Ytringsfrihet!» og «For opplysning, fred og frihet!». En del av demonstrantene har også oppfordret forbundskansleren Angela Merkel til å avgå.

Politiet har klaget på at noen av demonstrantene ikke har brukt ansiktsmaske. Flere personer har blitt pågrepet og politiet har brukt vannkanoner og tåregass for å forsøke å fordrive folkemassene.

Tyskland har hatt en såkalt lockdown siden den 2. november. Man får kun være maksimalt 10 personer på toget og i de fleste restauranter, treningslokaler og andre plasser er nedstengte.