Hjem Nyheter Epsteins pilot: Donald Trump og Kevin Spacey fløy med «Lolita Express»

Epsteins pilot: Donald Trump og Kevin Spacey fløy med «Lolita Express»

USA Under rettssaken til Ghislaine Maxwell begynte Epsteins pilot å navngi personer som har fløyet i den jødiske forretningsmannens pedofilfly.

Donald Trump. Foto: Gage Skidmore, (CC BY-SA 2.0).

I skrivende stund er rettssaken i gang mot Ghislaine Maxwell, som er anklaget for menneskesmugling. Maxwell, som selv er datter av en jødisk mediemogul, er anklaget for å ha hjulpet sin tidligere partner, den jødiske pedofile Jeffrey Epstein, med å prostituere unge kvinner.

Under rettssaken, som startet mandag, ble Epsteins pilot Larry Visoski kalt inn som vitne. Visoski bekrefter mye av informasjonen som tidligere har dukket opp om hvilke kjente og mektige menn som har fløyet i Epsteins fly, som uformelt var kjent som «Lolita Express». Ekspresident Donald Trump er en av personene Visoski under ed skal ha navngitt.

– Jeg husker definitivt president Trump, men ikke mange mennesker assosiert med ham, sa Visoski ifølge Daily Mail, som rapporterte om rettssaken.

Påstanden om Trump støttes også av tidligere upubliserte flydokumenter som bekrefter at Trump i 1997 fløy fra Palm Beach til Newark i Epsteins fly.

Daily Mail skriver imidlertid at Trump senere brøt kontakten med Epstein nettopp på grunn av hans upassende oppførsel rundt kvinner:

Trump og Epstein kjente hverandre på 1900-tallet da de begge var New York-playboys og suksessrike entreprenører. Det har tidligere blitt rapportert at Trump i 1997 fløy med Epsteins fly fra Palm Beach, hvor begge hadde hjem, til Newark. Epstein skal også ha fløyet på et av Trumps privatfly.

Det gode forholdet ble ødelagt da Epstein møtte en ung jente på Mar-a-Lago, Trumps klubb i Palm Beach, på begynnelsen av 2000-tallet, og før Epstein ble dømt for å ha organisert barneprostitusjon.

Epstein døde i 2019 mens han satt i fengsel i påvente av en ny rettssak, og mange har spekulert i at han ikke tok sitt eget liv, men ble myrdet da mektige mennesker ikke ville at han skulle snakke om hvem som hadde fløyet med «Lolita Express», samt var gjester på den like beryktede øya til Jeffrey Epstein. Trump, som fortsatt var president da Epstein døde, uttrykte selv tvil om hvordan dødsfallet gikk til og ønsket Maxwell lykke til på en litt forvirret måte.

Da Trump uttalte seg om Maxwell, kalte han Epstein hennes «kjæreste». I følge Visoskis vitnesbyrd under den nåværende rettssaken var forholdet mellom Epstein og Maxwell «mer personlig enn bare forretningsmessig», men piloten sa også at han «ikke ville beskrive det som et romantisk forhold».

Andre navngitte personer

I tillegg til Trump peker Visoski også ut en rekke andre personer som skal ha fløyet med ham i Epsteins fly. Blant de navngitte er den tidligere demokratiske presidenten Bill Clinton, prins Andrew av Storbritannia og den homofile skuespilleren Kevin Spacey, som selv fikk sin karriere ødelagt da det i 2017 kom frem at han hadde gjort uvelkomne tilnærmelser mot svært unge menn.