Hjem Nyheter Globalt Erdogan: «Europa har bare seg selv å skylde på»

Erdogan: «Europa har bare seg selv å skylde på»

2

ENERGI Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan mener energikrisen i Europa er Europas egen feil. «Europa høster nå det det har sådd», sa presidenten under en pressekonferanse tirsdag.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan. Foto: Nato/flickr (CC BY-NC-ND 2.0).

Etter den russiske beslutningen om å stenge den viktige gassrørledningen Nord Stream 1 «på ubestemt tid» eller inntil vestlige sanksjoner mot Russland er opphevet, har Kreml forklart at Storbritannia og EU-landene, som nå går en vanskelig vinter i møte, har seg selv å skylde for «irrasjonelle og noen ganger helt absurde beslutninger».

Kreml støttes nå av Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan, som snakket om den europeiske energikrisen under en pressekonferanse tirsdag. Ifølge den tyrkiske presidenten har europeiske ledere seg selv skyld i krisen og at land i Europa nå «høster det de har sådd», skriver RT.

Erdogan mener de lite gjennomtenkte sanksjonene mot Russland og holdningen til Russlands president Vladimir Putin har ført til dagens situasjon.

– Jeg tror Europa vil tilbringe vinteren som kommer med alvorlige problemer. Tyrkia har foreløpig ingen slike problemer med gassleveranser, sier Erdogan.

Russiske Gazproms kunngjøring om å stenge Nord Stream 1 førte til at de allerede høye prisene på naturgass steg med 30 prosent mandag. Den stadig mer presserende situasjonen for spesielt Tyskland har ført til at den tyske finansministeren og kjernekraftmotstander Robert Habeck til slutt har gitt etter og kunngjort at Tyskland utsetter nedstengingen av sine kjernekraftverk.

Imidlertid kan de tre kjernekraftverkene som er igjen i Tyskland bare erstatte to prosent av energiforsyningen som Nord Stream har levert tidligere, ifølge det Habeck hevdet i august da han ville begrunne hvorfor nedstengingen av kjernekraftverkene burde iverksettes.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
J.H
J.H
5 måneder siden

Takk EU og NATO for høye priser. Lederskapet der har virkelig vist hvilke idioter de er.

Norrøn
Norrøn
5 måneder siden

Det er verken dumme folk eller irrasjonelle folk som har gjort at det blir slik. Det er smarte, Kyniske og intelligente psykopat djevler som har gjort dette med en intensjon om å få gjennom «the great reset». Problemet er at massene (hvor egentlig makta ligger om de hadde vært våken) godtar alt fordi de har blind tiltro til de som styrer og ser på det motsatte som foliehatt teorier. Men jeg tror de kyniske psykopat djevlene har blitt for høye på seg selv bak forhenget og skrudde opp varmen for raskt når de opprinnelig alltid har koket frosken sakte. Mange… Les mer »