Hjem Nyheter Norden Erdogan: Ingen tyrkisk støtte til svensk NATO-søknad

Erdogan: Ingen tyrkisk støtte til svensk NATO-søknad

1

NATO Ifølge nyhetsbyrået AP vil ikke Tyrkia godkjenne Sveriges NATO-søknad. Grunnen skal være helgens protester der PKK-positive grupper og Rasmus Paludan protesterte mot Tyrkia.

Illustrasjon av den tyrkiske ambassaden i Stockholm.

I løpet av helgen gjennomførte både den danske antimuslimske politikeren Rasmus Paludan og PKK-positive grupper manifestasjoner mot Tyrkia. Den danske politikeren brente en koran utenfor Tyrkias ambassade i Stockholm, mens de PKK-positive gruppene viftet med forskjellige flagg fra den kurdiske opposisjonen, skriver Nordfront.

Nå rapporterer AP at Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har uttalt seg om landets støtte til Sveriges NATO-søknad. President Erdogan meddeler at Sverige ikke kan regne med Tyrkias støtte. Grunnen oppgis å være at Paludan fikk brenne koranen utenfor Tyrkias ambassade og at den pro-kurdiske demonstrasjonen fikk skje i Stockholm.

Etter helgens manifestasjoner var det i flere dager demonstrasjoner over hele Tyrkia. Erdogan kalte da Paludans brenning av koranen for en «åpenbar hatforbrytelse» mens den svenske ambassaden forsøkte å blidgjøre sinte demonstranter, skrev Nordfront søndag.

På den svenske ambassaden i Istanbul skulle det ifølge et bilde som journalisten Abdullah Bozkurt la ut på Twitter ha blitt hengt opp en lapp i det som forestiller et ambassadevindu hvor det står skrevet at «Vi deler ikke den bokbrennende idiotens syn!».

Tidligere har det tyrkiske nasjonalistpartiet MHP, som er et støtteparti til Erdogans regjering, sagt at de ikke tenker stemme for svensk NATO-medlemskap etter helgens manifestasjoner.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
J.H
J.H
13 dager siden

Bra