Hjem Nyheter Erdogan om araberland som støtter Trumps «fredsplan»: «Dere utleverer palestinerne til Israels...

Erdogan om araberland som støtter Trumps «fredsplan»: «Dere utleverer palestinerne til Israels blodige klør!»

4

MIDTØSTEN Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan gir skarp kritikk til araberlandene som stiller seg bak Donald Trumps kontroversielle «fredsplan» for Israel og Palestina. «Tyrkia kommer aldri til å akseptere dette forsøket på å tråkke på palestinernes rettigheter», mener han.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan. Foto: R4BIA.com (Public domain).

Tidligere denne uken presenterte USAs president Donald Trump side ved side med Israels statsminister Benjamin Netanyahu en «fredsplan» for Israel og Palestina.

Den såkalte fredsplanen innebærer i prinsipp bare at Israel får mesteparten av sine krav oppfylt på palestinernes bekostning, selv om det på papiret er en såkalt tostatsløsning. Blant annet innebærer planen at Israel skal få hele Jerusalem som hovedstad og at FN skal erkjenne alle de illegalt okkuperte landområdene i Palestina som tilhørende Israel. Palestina skal ikke få tillatelse til å ha noen militærmakt og palestinerne som ble tvunget til å flykte fra områdene som ble okkupert illegalt av Israel skal ikke få returnere til sine hjem.

Planen har blitt sterkt kritisert over hele verden, selv om visse araberstater som er dypt involvert i den sionist-amerikanske maktalliansen har stilt seg bak den.

Disse landene får nå skarp kritikk fra Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan, som mener at fredsplanen utleverer palestinerne til «Israels blodige klør» og at Tyrkia aldri kommer til å akseptere «dette forsøket på å tråkke på palestinernes rettigheter».

– Dere burde skamme dere som applauderer forræderiet mot Jerusalem og mot menneskeheten, sa Erdogan, som hovedsakelig henviste til emiratene, Oman og Bahrain.

Andre araberstater, som Egypt og Saudi-Arabia, har uttalt fortsatt støtte til Palestina samtidig som de har hyllet Trumps plan.

– Hvordan i all verden skal vi kunne garantere de hellige plassene i Mekka og Medina hvis vi ikke går til al-Aqsa-moskeens forsvar! Når tenker dere muslimske regjeringer si ifra?, dundret Erdogan til applaus i det tyrkiske parlamentet.

Tidligere har også Algerie, Qatar og den jordanske kongen Abdullah kritisert den såkalte fredsplanen, dog ikke like skarpt som Erdogan.

Iran, som sammen med Tyrkia utgjør en av få ikke-arabiske stater i Midtøsten, har derimot fulgt sin konsekvent antisionistiske linje og fordømt «fredsplanen» fullstendig.

– Dette er en avtale mellom sionistregimet og Amerika. Samarbeid med palestinere finnes ikke på agendaen. Det er ingen fredsplan, men en plan for påbud og sanksjoner, sa Hesameddin Ashena, rådgiver til Irans president Hassan Rouhani til nyhetsbyrået Reuters.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
4 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
White Label SEO
3 år siden

Awesome post! Keep up the great work! 🙂

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
3 år siden

Erdogan brummer og bærer seg over palestinernes fortvilte situasjon, men er bundet av USA gjennom NATO, og har ikke lagt to pinner i kors for sine trosfeller i Palestina. Araberlandene er kjøpt ut med US dollars og gjør i praksis ingen ting for å støtte palestinerne. Unntaket er Iran, som ikke lar seg kue men står opp mot den store Satan – USA, og den lille i Midtøsten – Israel.

trackback
3 år siden

[…] også: Erdogan om araberland som støtter Trumps «fredsplan»: «Dere utleverer palestinerne til Israels b… Quo Vadis Palestina? Red Ice: Spesialrapport om Trumps krig mot Iran Systemgransker: «Donald Trump […]

trackback
3 år siden

[…] også: Erdogan om araberland som støtter Trumps «fredsplan»: «Dere utleverer palestinerne til Israels b… Israelsk avis avslører dokument om Trumps «århundrets avtale» Human Right Watch: «Israel later […]