Hjem Nyheter Erdogan: «Samtalene med Sverige og Finland har ikke nådd ønsket nivå»

Erdogan: «Samtalene med Sverige og Finland har ikke nådd ønsket nivå»

NATO Tyrkias president ser ingen fremgang i samtalene om Sveriges og Finlands medlemssøknader til NATO – ettersom Tyrkias krav ennå ikke er innfridd.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan i sentrum, her flankert av Vladimir Putin og Silvio Berlusconi. Foto: www.kremlin.ru (CC BY 3.0).

Etter uker med forhandlinger med Sverige og Finland, om de to landenes ønske om å slutte seg til NATOs krigsallianse, ser det dog ikke ut til at Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har blitt overtalt til å ombestemme seg i saken.

Nå melder det tyrkiske statlige nyhetsbyrået Anatolia at forrige ukes diskusjoner i Ankara, mellom representanter for regjeringene i de to kandidatlandene og den tyrkiske presidenten, ikke har nådd «ønsket nivå».

Erdogan presiserte i en uttalelse før samtalene at Sverige og Finland «må ha høye forventninger», men at de ennå ikke har «oppfylt Tyrkias krav».

Presidenten minnet videre om at «terrorister fortsetter å gå rundt i Stockholms gater» og at «Sverige forsvarer dem med sitt eget politi».

Tyrkia nekter offisielt å godkjenne en svensk og en finsk NATO-søknad, blant annet med henvisning til at begge land støtter organisasjoner knyttet til terrorklassifiserte PKK.