Hjem Nyheter Erdogans nye krav: «SVT får ikke intervjue terrorister»

Erdogans nye krav: «SVT får ikke intervjue terrorister»

NATO Presidenten i Tyrkia fyller på listen over krav for svensk NATO-medlemskap. Nå krever han at SVT ikke skal få intervjue kurdere.

Tyrkias president, Recep Tayyip Erdogan. Foto: unaoc, (CC BY-NC-ND 2.0).

På onsdagskvelden holdt den tyrkiske presidenten, Recep Tayyip Erdogan en felles pressekonferanse med Venezuelas president Nicolas Maduro. Der fikk Erdogan blant annet spørsmål om Sverige og Finlands NATO-søknader.

Presidenten gjentok de tidlligere stilte kravene mot landene, men la også frem ett nytt krav: At kurdiske terrorister ikke skal bli intervjuet av public service.

– PKK, YPG og YPJ er terrororganisasjoner. Disse terrorgruppene har løpt amok i Sverige og selv i deres eget parlament finnes det terrorister. Og så lenge disse terroristene er i deres parlament, og så lenge som disse terrorgruppene demonstrerer på Stockholms gater med bilde av terrorledere, og så lenge som de gjennomfører disse demonstrasjonene med forsikringer, sikkerhet og overblikk av den svenske polismakten, og så lenge som intervjuer med terrorledere sendes på deres statlige fjernsyn, så kan vi ikke si til dem «gå videre og anslutt dere til NATO», sa Erdogan på pressekonferansen.

Visstnok gjelder samme krav for Finland, gjorde han deretter klart.