Hjem Nyheter Norden Erdogans nye krav til Sverige: «Forby koranbrenning»

Erdogans nye krav til Sverige: «Forby koranbrenning»

TYRKIA Skal Tyrkia godkjenne Sveriges NATO-søknad så må koranbrenning forbys. Dette nye kravet ble fremsatt i tyrkiske medier av landets president Recep Tayyip Erdoğan.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan. Foto: NATO via flickr.com, (CC BY-NC-ND 2.0).

Så lenge det er lov å brenne koraner i Sverige så kommer Tyrkia til å si nei til svensk NATO-medlemskap. Denne beskjeden gav Tyrkias president Recep Tayyip Erdoğan til den tyrkiske avisen Hürriyet.

– Sverige, bekymre dere ikke. Så lenge du lar min hellige bok, Koranen, brennes og ødelegges, så kommer vi ikke til å si «ja» til ditt innlemmelse, sier presidenten.

Erdogans utspill skal ha skjedd i forbindelse med møtet hans med regjeringspartiet AKPs parlamentsgruppe på onsdag, melder TT.

Amerikanske topppolitikere har også nylig gitt uttrykk for at de kan komme til å stanse alt våpensalg til Tyrkia, inkludert salget av de lukrative F-16 jagerflyene, samt innføre sanksjoner mot landet dersom det følger opp sine trusler om å blokkere Sveriges NATO-søknad.

– Det finnes intet scenario der F-16-salget går gjennom uten at en ratifisering fra Tyrkia [av Sverige og Finlands NATO-søknader], forklarer den amerikanske senatoren Chris Van Hollen, og legger til at Tyrkia «ikke er en lojal alliert for det meste».

Opprinnelig publisert av Nordfront.se.